Annons
Annons

13 situationer du hamnat i om du tränat på Sats

Har du någon gång tränat på Sats kan du nog hålla med om att det är en speciell upplevelse. Utan att lägga någon värdering i det är det vissa situationer som bara verkar uppstå innanför den välkända gymkedjans väggar.

Mikaela Råberg
Foto: Shutterstock
Dela (1.4k)
Tweeta
Annons

high-five-gym

Utbudet, utrustningen, en viss instruktör eller tillgängligheten. Det finns flera anledningar till att många storstadsbor har ett orange träningskort med fyra bokstäver på i plånboken. Är du – eller har varit – medlem på Sats är chansen stor att du känner igen dig i de här situationerna.

1. ”Heeeeeeeeej!”

Den hurtiga hälsningsfrasen och hejdå:t gympersonalen kastar efter dig när du kommer och när går. Du vet vad vi pratar om, eller hur? Dock händer det ibland – av någon högst oklar anledning och inte alls ofta – att de glömmer det. Och varje gång det händer blir du lika förvirrad – den obekväma övertrevligheten hör ju ändå till!

2. Den jobbiga känslan…

…när du inser att du har glömt handduk/strumpor/schampo eller hänglåset hemma och måste handla i deras dyra gymshop. Du känner dig rånad varje gång, men tvingar ändå fram ett leende när du ska betala – och förvandlat dig själv till en vandrande reklampelare i orange.

3. Stressen som uppstår…

…när du kör på för fullt och ser en PT med kund komma mot dig. Du ber tyst att de ska passera utan att störa och när du tror att faran är förbi ursäktar sig PT:n och säger att hen behöver din utrustning till sin kund. Du vet att du inte kan säga nej för att ”de har företräde”.

Annons

När rollerna däremot är ombytta och det är du som kommer gåendes med PT:n och lånar andras vikter – då känner du dig som en kung. Eller drottning.

4. Frustrationen…

…när du har missat att avboka tre klasser inom loppet av 30 dagar och därför blir spärrad från bokningen i två veckor. Är du en hängiven gruppträningsmänniska resulterar det oftast i att du tar en 14 dagar lång paus – och allt är Sats fel.

Läs även: 11 träningstyper du stör dig på varje gång du är på gymmet

5. Lyckan…

…när du har möjlighet att vara på gymmet riktigt tidigt, sent på eftermiddagen eller strax innan stängning och du har nästan all yta helt för dig själv. Att punga ut närmare 600 spänn varje månad svider inte lika mycket när privatgym ingår.

6. Misären…

…när du inte har möjlighet att gymma någon annan tid än efter klockan 17. Alla. Är. Där.

7. Irritationen…

…när det är rusningstid och alla maskiner och racks är upptagna – av folk som sitter och prata i telefon eller facebookar utan att ens röra vid vikterna.

8. Förvirringen…

…när du står på löpbandet och någon kommer och ställer sig på bandet bredvid – trots att alla andra löpband är lediga. Varför gör man så? Varför?

9. Ditt dåliga samvete…

…när du inte har tränat på länge och passerar Sats efter Sats längs gatorna och vid tunnelbaneuppgångarna. Centren finns ju överallt så du blir ständigt påmind om ditt misslyckande.

Läs även: 11 träningstyper du stör dig på varje gång du är på gymmet

10. Sektkänslan…

…när instruktören kräver ett ”Jaaaaa!” som svar på frågan om gruppen ”är taggad” och tvingar dig att high five:a främlingarna till höger och vänster efter varje avslutad övning.

11. Ditt tålamod…

…som verkligen sätts på prov när Sats-appen (för sjuhundratredje gången) hänger sig och kraschar. Att navigera på den ologiskt uppbyggda sajten har du gett upp för längesen.

12. Den perfekta tekniken…

…du verkligen anstränger dig för att få till när när du ser någon i svart funktionströja med Sats-logga närma sig.

13. Skåpkrocken…

…som inträffar varje gång du ska hämta dina grejer i omklädningsrummet. Oavsett vilken tid eller vilket skåp du har slår det aldrig fel och det är alltid någon som ska in i skåpet bredvid.

Allt det här till trots, finns det någon annan gymkedja du hellre skulle vilja träna på..?

Mer läsning!

Tänkt skaffa gymkort? Här får du mest för pengarna

11 träningstyper du stör dig på varje gång du är på gymmet

 

Annons

Dela (1.4k)
Tweeta


Laddar