5 omistliga köksprylar
1. Ballongvisp
– Man får jämn kraft i hela soppan eller grädden eller vad man nu vispar. Andra vispar känns lite fjolliga att arbeta med. Dessutom är den snygg att hänga på köksväggen.
2. Pepparkvarn
– Det blir mycket godare än färdigmald peppar. Och så är det lättare att dosera. Man
slipper att halva burken åker i grytan. Helst ska man ha en för svartpeppar, en för vitpeppar och en för salt.
3. Kniv
– Det räcker med en riktig kockkniv på 15-20 centimeter. Satsa på en riktig kvalitetskniv i stället för många halvdåliga i olika storlekar.
4. Mixerstav
– Perfekt när man gör soppor och såser. Man slipper ofta sila, och så kan man få ett tjusigt skum och lite fluff.
5. Tjockbottnade kastruller
– Att använda tunnbottnade är nästan som att tigga om att misslyckas.
Och den här kan du slänga:
– Vitlökspressen. Jag hatar smaken av pressad vitlök. Den blir besk och intensiv. Det är mycket bättre att skiva tunt med en vass kniv.
Oskar Hammarkrantz