Annons
Annons

5 skomisstag alla killar ska se upp för – enligt tjejerna på Elle

Vi frågade våra vänner på Sveriges största moderedaktion för kvinnor – Elle – om vilka skor vi bör undvika för att inte begå modefel.

Joel Linde
Dela (451)
Tweeta
Annons

Många hävdar att skorna är den viktigaste modedetaljen för en man. Därför ville vi så klart kolla upp vilka missar vi bör undvika, och frågade våra vänner på Sveriges största modetidning för kvinnor, Elle.

Annons

Här tipsar modejournalisterna Sara Möller, Jenny Fredriksson, Josephine Aune, Lisa Segerson, Emma Unckel och Lisa Arnell om vanliga misstag män gör när de väljer skor. Vi tackar och tar emot!

 

1. Det är skillnad på sneaker och löpardoja

Häromåret blev det omåttligt populärt med sneakers som liknar träningsskor till utformningen. Men det är inte samma sak som en träningssko. Det betyder alltså inte att det helt plötsligt blev snyggt att knalla runt i dina gamla löpardojor med reflexremsor och tjock dämpning.

Rätt

Via: Recinto Masculino

Via: Recinto Masculino

Fel

Via: stepzapp.

 

2. Trasiga skor är ALDRIG snyggt

Det råder delade meningar om huruvida det är snyggt med lite slitna och ingångna skor, eller om de alltid bör vara skinande rena och hela. Så här säger Elle på frågan om vilka skor som går fetbort.

”Vilken sko som helst som är trasig. Och samma gäller för smutsiga skor. Släng! Putsa!”

Men Converse då, de kan väl vara lite slitna?

”Jag repeterar: any sko som är trasig. Släng!”

Ja, ni hörde. Elle gillar inte trasiga eller skitiga skor.

 

3. Var försiktig med dina loafers

Det är trendigt med loafers, men det är farligt lätt att trampa snett.

”Det är ju så modernt men det kan bli så jävla fult. Om du ska ha loafers så lägg pengarna på typ ett klassiskt engelskt loafersmärke så kan du vara säker på att det blir bra.”

Ett generellt råd är att undvika den fyrkantiga tån.

fyrkantig-Herr-Loafers

 

4. Skor som är gjorda för bra hållning. Nej. Nej nej nej.

Många uppskattar fotriktiga skor, men det finns en gräns för hur fotriktig den kan vara och samtidigt vara snygg.

”Försök inte träna och festa samtidigt.”

sko

 

5. Petita tygskor

Nu när sommaren närmar sig kommer vi garanterat att få se betydligt mer av den här typen av sko, men enligt moderedaktionen på Elle får de gärna fortsätta i vinterdvala.

”De är liksom för små och känns ganska feminina.”

Fler tips från ELLE: 8 modedetaljer på killar som tjejerna på ELLE älskar

tygskor

 

Bubblare

Två typer av skor kvalar in på listan över bubblare med motiveringen att de anses vara lika stora modemissar, men betydligt mindre vanligt förekommande.

1. Ballerinaskor

På damsidan är ballerinaskor vanliga och ofta uppskattade, men de har även gjort premiär på herrsidan, och där är omdömena inte lika entusiastiska på moderedaktionen. Alltså, ballerinaskor för män – inget modemåste.

2. Alla typer av strandskor

Foppatofflor och flip-flops är fantastiska att ha på stranden, men låt dem också stanna där. Har du för avsikt att vara fin är de inte del av ekvationen.

 

Alla gör självklart precis som de vill och bär de skor de trivs i, men vi tackar så hjärtligt för de ärliga svaren från Elle-redaktionen!

Fler tips från ELLE: 8 modedetaljer på killar som tjejerna på ELLE älskar

Annons

Dela (451)
Tweeta


Laddar