Hoppa till innehåll

Nya fluffiga frukosttrenden är ägg i moln – så gör du

Thowe Wagner Larsson

Ägg i moln, eller cloud eggs på engelska, är den senaste trenden på Instagram. Så gör du din egen fluffiga frukost

Foto: Kristi Farinelli & Helensplaine1

Instagram har blivit en stor inspirationskälla för många när det gäller allt från mode till mat och dryck.

Senast i raden av Instagramtrender är ”ägg i moln”. Äggulan är solen och runt om den ligger hårt vispad äggvita som liknas vid moln.

Så här gör du ägg i moln:

Du behöver:

1 ägg
elvisp (vanlig visp fungerar också, men tar längre tid)
bakplåtspapper
ugn

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Separera äggulan från äggvitan.
2. Vispa äggvitan hårt med elvisp tills vitan har blivit fast.

3. Ta en sked och klicka ut skummet på ett bakplåtspapper så det blir en rund form. Låt mitten vara platt.

4. Lägg in äggvitan i ugnen i 4-5 minuter.
5. Lägg äggulan i mitten av ”molnet” och lägg in i ugnen för ytterligare två minuter.

6. Ät ägget som det är eller lägg på en macka!

Foto och beskrivning: Just a Taste

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.