BBQ-smoker är årets hetaste grilltrend – här är 3 bästa

Fixa sommarens hetaste grillfest med en state of the art BBQ-smoker – eller låt plånboken styra och välj det bästa budgetalternativet.

Jonas Cramby  |  Publicerad 2017-05-23 09:11  |  Lästid: 2 minuter
Höj nivån på grillen med en riktigt bra BBQ-smoker. Foto: David Back

Amerikansk BBQ – eller konsten att laga mat medan man är iväg och badar – är en grillmetod som ökat något enormt i popularitet de senaste åren. Till skillnad mot vanlig snabbgrillning innebär BBQ att köttet tillagas på låg värme, under lång tid och med rök och så kallad indirekt värme – tänk stekpanna kontra ugnsrostning så förstår du nog principen. Low and slow är det alltså som gäller vilken innebär att du kan stoppa lite kött i din smoker, dra en sväng till stranden och sedan när man är hemma igen har du ribs, pulled pork och brisket som är så mör och saftig att du får tårar i ögonen – och inte bara på grund av all satans rök.

Här är 3 grymma smokers

1. Weber smokey mountain

Cirka 3 499 kronor.

Denna så kallade bulletsmoker hittar du i närmsta storköp och är, vid sidan av den vanliga klotisen, kanske den vanligaste modellen att börja med. Gör högst anständig BBQ, men är mindre än övriga modeller samt rostar.

2. Big green egg

Från ca 9 799 kronor.

Är du trött på grannar som bränner sig på din bulletsmoker rekommenderas en så kallad kamadogrill i keramik – och känslan är som att gradera upp från en begagnad Volvo V70 till en splajdans ny V90.

3. Myron Mixon H20 Water smoker

Mellan 60 000 och 120 000 kronor.

Har du 60 papp över kan du investera i rökgrillarnas Lambourghini Countach: BBQ-legendens Myron Mixons så kallade water smokers. Holy Smoke har svensk agentur så hör av dig till dem när du vill bli seriös med din BBQ.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 00:28