Hoppa till innehåll

Café 9/2007

joel

För att ytterligare salutera femårsjubileet av Cafés Stora Modepris gjorde vi denna månad tre olika omslag, med tre fantastiska personlig­heter, fotograferade av tre briljanta mode­fotografer: Jimmy Backius, Calle Stoltz och Oscar Falk. Caroline Winberg, 22, har kommit långt från sin barndoms Sollentuna. Som ung spelade hon fotboll i AIK:s flicklag, men upptäcktes av en modell­scout … Continued

För att ytterligare salutera femårsjubileet av Cafés Stora Modepris gjorde vi denna månad tre olika omslag, med tre fantastiska personlig­heter, fotograferade av tre briljanta mode­fotografer: Jimmy Backius, Calle Stoltz och Oscar Falk.

3omslag_carro

3omslag_borg

Caroline Winberg, 22, har kommit långt från sin barndoms Sollentuna. Som ung spelade hon fotboll i AIK:s flicklag, men upptäcktes av en modell­scout på tunnelbanan på väg till en träning. Resten är, som det brukar heta, modehistoria. Caroline, som numera bor i ett 20-miljonersloft i New York, är Sveriges genom tidernas mest framgångsrika fotomodell, med oräkneliga omslag för tidningar som Vogue och Elle samt reklamkampanjer för bland andra Versace, Armani, Chloé, Valentino och Dolce & Gabbana. Denna månad gör hon sitt allra första Caféomslag – och utses till Sveriges bäst klädda kvinna 2007.

Frågan är om det just nu finns någon mer avundsvärd ung svensk man än 33-årige Jens Lapidus. Inte nog med att han med Snabba cash skrivit det senaste årets bästa svenska kriminalroman – han har dessutom ett toppjobb som jurist på en av Stockholms mest ansedda advokatbyråer, ett tidlöst utseende som för tankarna till John F Kennedy Jr och en sällsynt välavvägd klädstil.

Björn Borg, 51, revolutionerade tennismodet fullkomligt på 1970-talet. 2007 känns hans gamla klassiska outfits modernare än någonsin, varför Borg i detta nummer tilldelas Cafés specialpris för sina stilbildande insatser på och utanför tennis­banan. Du möter en något ofrivillig svensk mode­ikon i en ny exklusiv
intervju.

Vill du beställa något av numren, eller alla tre? Skicka ett mail till storamodeprisnumret@hachette.se och skriv vilket eller vilka omslag du vill ha. Glöm inte att skriva vart vi ska skicka tidningarna.

OBS: Priset är 49,50 kronor plus porto per tidning.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.