Äkta turkisk döner-krog har öppnat i Stockholm
Inget ont om en hederlig kebab med bröd, men en äkta döner är ändå på en helt annan nivå!
Vurmen för Berlin-dönern kan tyckas smått befängd, men alla som varit i Turkiet, Berlin eller någon annanstans där döner äts till frukost, lunch och middag vet att den faktiskt är fullt rimlig. Döner är något utöver det vanliga.
Och nu har Stockholmarnas böner blivit hörda.
– Vi ska visa skillnaden på det vi i Sverige kallar “kebab med bröd’ och en tvättäkta turkisk döner. Det kommer att bli något som stockholmare aldrig smakat på, säger krögaren Mahmut Suvakci.
Restaurangen heter Çok och ligger på Hornsbergs strand på Kungsholmen i Stockholm. Men det ska smaka precis som i Turkiet. Kocken tillika dönerspecialisten har flugits in från turkiska Ankara och i stället för fryst nötfärs blandat med potatismjöl, som kebab oftast stoppas med i Sverige, är det fint skivade bitar av kalv- och lammkött som hamnar i dönern.
– Çok ska vara en blandning mellan “fine dining" och “fast food”, något vi valt att kalla “Fine Fast Food” helt enkelt, säger Mahmut.
Mahmut Suvakci driver även två Lily's Burger tillsammans med Joel Kinnaman, samt Falafelbaren.