Så gör du Äppelpaj på Fireball Whisky – vi har testbakat receptet!
Äpplen och kanel är som bekant två smaker som gifter sig – så varför inte testa att addera alkohol? Vi har gjort en äppelpaj på äpplen och kanelwhisky – och det blev överraskande gott!
Olle Arnell |
Publicerad 2016-11-18 13:02 |
Lästid: < 1 minuter
Det finns fler användningsområden för kanelwhiskyn Fireball än att dricka den rakt upp och ned. Vi testade att baka en äppelkaka med den populära whiskyn – och vi rekommenderar dig varmt att göra samma sak.
Amerikansk äppelpaj med Fireball Whisky!
Det här behöver du:
- Fireball Whisky (tillräckligt för att dränka de skivade äpplena i)
- 8 färska äpplen
- 4 msk smör
- 2.25 dl strösocker
- 1.5 dl farinsocker
- 1 tsk kanel
- En nypa muskot
- 4 msk mjöl
- Pajdeg (köp färdig eller gör själv, recept finns här)
Så här gör du:
- Värm ugnen till 350 grader.
- Skala och skiva äpplena tunt. Blötlägg äpplena med Fireball under ca 4 timmar.
- Sila äpplena, spara all vätska. En del av detta kommer att användas i receptet, resten är gott att dricka medan du bakar.
- Smält 4 matskedar smör i en stor kastrull. Bryn äpplen, strösocker, farinsocker, kanel och muskot. Koka i ca 10 minuter.
- Tillsätt 1-2 dl äppelsilad Fireball efter smak. Red med mjöl efter smak.
- Häll över äppelmassan i pajdegen.
- Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
Servera!
Uppdaterad 2023-09-05 16:47