Så gör du Äppelpaj på Fireball Whisky – vi har testbakat receptet!

Äpplen och kanel är som bekant två smaker som gifter sig – så varför inte testa att addera alkohol? Vi har gjort en äppelpaj på äpplen och kanelwhisky – och det blev överraskande gott!

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-11-18 13:02  |  Lästid: < 1 minuter

Det finns fler användningsområden för kanelwhiskyn Fireball än att dricka den rakt upp och ned. Vi testade att baka en äppelkaka med den populära whiskyn – och vi rekommenderar dig varmt att göra samma sak.

Amerikansk äppelpaj med Fireball Whisky!

Det här behöver du:

  • Fireball Whisky (tillräckligt för att dränka de skivade äpplena i)
  • 8 färska äpplen
  • 4 msk smör
  • 2.25 dl strösocker
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • En nypa muskot
  • 4 msk mjöl
  • Pajdeg (köp färdig eller gör själv, recept finns här)

Så här gör du:

  • Värm ugnen till 350 grader.
  • Skala och skiva äpplena tunt. Blötlägg äpplena med Fireball under ca 4 timmar.
  • Sila äpplena, spara all vätska. En del av detta kommer att användas i receptet, resten är gott att dricka medan du bakar.
  • Smält 4 matskedar smör i en stor kastrull. Bryn äpplen, strösocker, farinsocker, kanel och muskot. Koka i ca 10 minuter.
  • Tillsätt 1-2 dl äppelsilad Fireball efter smak. Red med mjöl efter smak.
  • Häll över äppelmassan i pajdegen.
  • Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

Servera!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-05 16:47