Annons
Annons

Tycker du att det är svårt att hälla upp en färsköl utan att skummet tar upp halva glaset och rinner över kanten? Inte längre. Café lär dig hur.

1. Använd ett rent glas
Ta ett glas och skölj det med kallt rent vatten.

Annons

2. Fyll glaset
Luta glaset något och häll sakta ner ölet längs med ena sidan. Töm inte flaskan helt utan lämna cirka två centimeter öl på botten.

3. Skaka jästen
Skaka flaskan försiktigt för att blanda resterande öl med jästen som ligger i botten av flaskan.

4. Fixa kronan
Häll försiktigt upp det sista ölet. Skummet lägger sig som en krona över ölen och jästen och dess smak kommer att spridas i hela glaset.

5. Drick rätt öl
Vill du inte bara hälla upp ölen utan också dricka den, rekommenderar vi två veteöl som du kan köpa på bolaget: Erdinger och Weihenstephan Hefe Weissbeer.

Jörgen Back

Annons

Dela (0)
Tweeta



Laddar