Annons
Annons

appstore_returnera_app_eller_lat_ios

Hur många gånger har du inte köpt en låt på iTunes för att upptäcka att det inte var den speciella mix eller version du sökte? Det kanske inte gick att höra på den korta förhandslyssningen, ljudet kanske var alltför dåligt – eller så var själva låten bristfällig.

Annons

Samma sak med appar som kraschar stup i ett eller bara inte håller vad de lovar.

Du kanske inte tror det är sant men sedan årskiftet är det mycket enkelt att lämna tillbaka låten eller appen och få pengarna tillbaka. På grund av ett EU-direktiv gäller ett slags öppet köp på 14 dagar även digitala inköp. Så här gör du som är iPhone- och iPad-ägare, och det funkar givetvis också för dig som bara köper musik på iTunes i din dator.

appstore_returnera_app_eller_lat

Gå till specialsajten reportaproblem.apple.com och logga in på ditt Apple-konto. Därefter kan du klicka Rapportera vid ditt misslyckade inköp, och motivera varför. Beloppet krediteras sedan till det kort du har knutet till kontot.

Det lustiga är att låten eller appen inte tas bort automatiskt från din iPhone eller iPad – det måste du göra själv. I praktiken kan du alltså slippa betala, men huruvida det kan sättas i system har vi varit alltför ärliga för att testa…

Detta rapporterades i början av året som en trolig bugg, men vid vårt test nyligen kunde vi använda appar och lyssna på låtar som reklamerats, åtminstone under ett par veckor.

Fotnot: Apparna som förekommer i bilderna till artikeln är bara exempel och är varken sämre eller bättre än genomsnittet. 

Mats Rydström

* * *

Läs mer!

18 bilder som visar att Australien är världens läskigaste land

Här är galet fantastiska idén för alla som älskar sport – och havet

14 saker bara vi som bor på Södermalm förstår

22 ord som du förstår om dina päron kommer från Stockholm

Annons

Dela (15)
Tweeta


Laddar