Annons
Annons

Komikern sprang 27 maraton – på 27 dagar

Nu finns det inte längre något giltigt skäl att skippa maraton. Komikern Eddie Izzard sprang just 27 maraton på lika många dagar.

Markus Thunberg

Imponerande, Eddie Izzard! Den brittiske komikern gick i helgen i mål i Pretoria, Sydafrika efter en 27 dagar lång maratonutmaning.

En bedrift om du är vältränad.

Men 54-årige Eddie Izzard röker, dricker och har inte direkt en kroppsform som kan beskrivas som springoptimerad, skriver Daily Mail.

Annons

Det är för att hedra Nelson Mandelas minne som Izzard tagit på sig det här vansinniga uppdraget, och det var nära att gå åt pipan alltihopa. Den femte dagen tvingades han vila och blev därför tvungen att springa två maraton på en och samma dag, skriver BBC.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Det är det jobbigaste jag någonsin gjort och jag är väldigt trött, säger Izzard till BBC framför målgången vid en staty av Nelson Mandela.

Izzard har samlat in 16 miljoner kronor till välgörenhetsorganisationen Sport Relief i Storbritannien.

– Tack till alla er som donerat. Det här var tufft, så prova inte det hemma, säger Eddie Izzard.

Att det var just 27 maraton (27 gånger 4,2 mil och alltså 113 mil totalt) har sin bakgrund i att det var 27 år Nelson Mandela satt fängslad.

Här går Izzard i mål

 

 

Runners World skriver att det här var andra gången Izzard gav sig på maratonutmaningen. 2012 blev han tvungen att avbryta.

2015 var Eddie Izzard i Stockholm med sin show ”Force Majeure”. En hel hög svenska komiker gjorde honom sällskap, som Jonas Gardell, Bianca och Tiffany Kronlöf, Henrik Schyffert, Magnus Betnér och David Sundin.

Annons

Dela (60)
TweetaLaddar