Nu släpps Mackmyras nya säsongswhisky – vi har provsmakat den

Svensk singelmalt lagrad på italienska amaronefat – det är den spännande kombinationen bakom höstens säsongswhisky från Mackmyra, Skördetid. Cafés drycksredaktör Andreas Grube har provsmakat.

Andreas Grube  |  Publicerad 2017-11-02 14:46  |  Lästid: < 1 minuter

Den 17 november släpps Mackmyra Skördetid (nr 40414, 598 kr) i begränsad upplaga om 12 000 flaskor på Systembolaget.

Mackmyra är ju aldrig rädda för att experimentera med olika slutlagringar och fatblandningar, och den här gången har man alltså gått ihop med italienska vinproducenten Masi och slutlagrat whiskyn på fat som tidigare innehållit deras Masi Costasera Amarone.

Jag har provsmakat whiskyn och måste säga att det är en riktigt trevlig whisky med väldigt höstiga förtecken. I doften har den tydligt druviga vintoner tillsammans med russin, vanilj, och de så typiska päron- och enetränyanserna som jag tycker Mackmyra alltid har.

Smaken bjuder på en rejäl fruktighet, även här med gott om päron och russin, men också mogna gula äpplen, mörka körsbär och lite lätt pepprig ekfatskrydda.

Helhetsupplevelsen är en stor, mjuk, rund och fyllig whisky som sitter perfekt att sippa på i den svenska höstkylan!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 15:26