Så lagar du Jonas Crambys fantastiska festmiddag
Cafés matmaestro Jonas Cramby bjuder på denna smarriga trerättersmiddag som funkar långt bortom nyårsafton – varför inte redan ikväll? Den är festlig, smaskig, familjär och faktiskt relativt enkel att förbereda. Receptlänkar till varje enskild rätt finns under varje bild.
Läs också: Här är årets bästa bubbel och Toppvinerna som förgyller din festmiddag.
* * *
Förrätt: Crudos
Crudo betyder rå och är ett slags italiensk sashimi, det vill säga rå fisk med en massa goa grejer på. Crudos är lika enkelt att förbereda som smaskigt att stoppa i sig – särskilt med ett glas kall, frisk riesling till.
Huvudrätt: Côte de boeuf med bearnaisesås, hasselbackspotatis och tomatsallad
En riktigt bra hängmörad côte de boeuf, tillredd enligt konstens alla regler, är det ultimata köttstycket: smakrikt, vackert marmorerat och nästan skräckinjagande i all sin awesomeness.
Dessert: Hemgjord russinglass med Pedro Ximenes-sherry
Gör en glass som du toppar med PX, en sherryvariant som är så söt att den nästan är trögflytande.
Tolvslaget: Skumpa & hemgjorda chips
Öppna en riktigt god jäkla skumpa, servera tillsammans med nyfriterade potatischips med ett par riv färsk tryffel över.
* * *
Mer om mat!
Laga streetfood med Café – så gör du smarrigaste dönerkebaben
Bli kung på grillen: Bästa recepten och tipsen från Jonas Cramby