Hoppa till innehåll

Så lagar du Jonas Crambys hemgjorda tryffelchips

Jonas Cramby

Dags att planera nyårsmiddagen! Här är snackset du ska servera till skumpan – nyfriterade potatischips med ett par riv färsk tryffel över. * * * Ingredienser, 6 personer • 3 stora bakpotatisar • 1 msk ättiksprit, 12 % • frityrolja • salt • 1 färsk tryffel (eller fryst om säsongen hunnit ta slut) Gör så … Continued

DSC_2127

Dags att planera nyårsmiddagen! Här är snackset du ska servera till skumpan – nyfriterade potatischips med ett par riv färsk tryffel över.

* * *

Ingredienser, 6 personer
• 3 stora bakpotatisar
• 1 msk ättiksprit, 12 %
• frityrolja
• salt
• 1 färsk tryffel (eller fryst om säsongen hunnit ta slut)

Gör så här:
1. I god tid innan festen skivar du potatisen tunt i en mandolin (det vill du nämligen inte göra med 3 promille i blodet). Låt skivorna vila i iskallt vatten medan du kokar upp 2 liter vatten med ättika. Lägg försiktigt i den skivade potatisen och koka 3 minuter. Låt rinna av på ett papper och lägg in i kylskåpet.

2. När tolvslaget närmar sig hettar du upp oljan till 170 grader och friterar chipsen lite åt gången tills det slutar bubbla, i cirka 5 minuter. Låt rinna av på papper och salta. Ta ut chipsskålen till dina gäster, öppna skumpan och riv dramatiskt över sinnessjuka mängder tryffel. Herr-e-gud vilken fantastisk start på ditt 2015!

J0nas Cramby

* * *

Mer om mat!

Så gör du godaste tacon!

Laga streetfood med Café – så gör du smarrigaste dönerkebaben

Bli kung på grillen: Bästa recepten och tipsen från Jonas Cramby

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.