Så lätt gör du dina egna grymma soltorkade tomater

Jonatan Loxdal | Illustrationer: Jonatan Loxdal  |  Publicerad 2015-05-21 14:00  |  Lästid: 2 minuter
egna-soltorkade-tomater

Älskar du också soltorkade tomater, men äter dem sällan eftersom affärens är så orimligt dyra? Fatta mod – du kan enkelt fixa ihop dina egna (billiga) varianter. Allt du behöver är tomater, en plåt och en burk.

Ingredienser

1 kg tomater (eller hur många du nu vill ha)

Några deciliter olivolja

5-10 vitlöksklyftor

Örter

Salt, peppar

1. Skiva tomaterna på mitten

Skiva tomaterna och lägg dem på en plåt med snittytan uppåt. Salta och peppra.

steg1

2. Stek i ugnen

Grädda i 120 grader under cirka 3 timmar längst ned i ugnen. Efter halva tiden, gör små hål med en gaffel eller potatissticka. Tomaterna är klara när de är ihopskrumpna och helt tomma på vätska.

steg2

3. Marinera

Häll upp i en ren tom glasburk. Fyll på med olivolja så att det täcker. Häll i vitlöksklyftor och örter. Färdiga att ätas! Förvara dem i kylen.

steg3

Mer mat-tricks!

Tricket: så rensar du jordgubbar utan att slösa bort fruktköttet

20 tricks som gör din matlagning väldigt mycket enklare

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-26 22:14