Annons
Annons

Spotify erbjuder historisk löneförmån – världen över

Spotify kallade till presskonferens och representanter från Vita Huset var nyfikna på vad som skulle presenteras. En ny produkt? Nej. Humanare villkor för sina anställda? Ja.

Olle Arnell
Dela (277)
Tweeta

I natt svensk tid hade Spotify kallat till presskonferens på sitt kontor i New York och förutom den samlade presskåren fanns även, enligt uppgift, representanter från Vita Huset på plats. Men det var inte någon revolutionerande ny tjänst som skulle lanseras – istället berättade Spotify att de från och med nu erbjuder sina anställda sex månaders föräldraledighet –världen över!

Annons

Cafés Markus Thunberg: 18 extremt goda skäl att dela på föräldraledigheten >

Gilla Cafe.se på Facebook

Inte så stor grej kanske du tänker? Inte i Sverige nej, men vi ligger långt fram i den här frågan. I USA är de flesta kvinnor hemma i endast några veckor efter födseln. Är de borta över tre månader är risken stor att de blir av med jobbet. Männen tar i regel inte ut någon föräldraledighet alls. En stor nyhet för en arbetsgivare i USA med andra ord och visst känns det lite fint att det är ett svenskt företag som går i bräschen för bättre villkor för nyblivna föräldrar? Nu väntar vi spänt på om fler företag följer efter.

Relaterad läsning från Café:

18 extremt goda skäl att dela på föräldraledigheten >

16 saker vi utan barn – egentligen – vill säga när våra kompisar blir föräldrar >

13 helt galna saker som pappor hittar på med sina småbarn >

Annons

Dela (277)
Tweeta


Laddar