Annons
Annons
Sponsrat av AEG

Tvättexpertens tips: Så ökar du plaggens livslängd

Strunta i dyr kemtvätt. Så här lätt rengör du känsliga material som siden, tweed eller ylle i vanliga tvättmaskiner.

Marie Blomgren
Dela (1)
Tweeta
Annons

Har du uppdaterat till den senaste telefonen och datorn? Då kanske du är en person med höga krav på smart funktion och teknik. Se i såfall över vilken tvättmaskin och torktumlare du har där hemma. 

Tekniken går framåt och tvättindustrin med den. Nu kan du tvätta känsliga plagg du aldrig trodde var möjligt i tvättmaskin. Och till och med torktumla.

AEG lanserar sin nya 8000-serie med tvättmaskiner och torktumlare som är skonsamma mot material som siden, ylle och tweed. Maskinerna är dessutom riktiga miljöhjältar. Men då måste du också tvätta på rätt sätt.

Så kan du utmana din mammas tvättråd

Är du som 70 % av alla européer – det vill säga du har ärvt ditt sätt att tvätta från dina föräldrar? Testa att utmana deras tvättråd.

Genom att tvätta mer sällan och på lägre temperaturer kan vi sänka energiåtgången ordentligt. Bara genom att gå ner från 40 till 30 grader sänker du energiåtgången med hela 60%. Dessutom håller dina plagg mycket längre och ser ut som nya.

– Den nya serien med torktumlare ger chansen att torktumla kläder du inte trodde var möjligt – även känsliga material som ull och siden kan torkas utan att tappa form och utseende. Och garanterat utan att krympa, säger Palle Laursen, Nordic Line Product Manager på AEG.

För att bevisa maskinernas storhet ville AEG göra ett test.

– Vi ville utmana kläddesigners och hela industrin att uppdatera sina tvättråd, berättar Palle Laursen, Nordic Product Line Manager på AEG. 

Mitt under Stockholm Fashion Week bad de Whyreds chefsdesigner Roland Hjort om lov att tvätta nyckelplagg från nya kollektionen AW17 i sina nya maskiner – bara timmar innan den skulle visas på catwalken.

Och chefsdesignerns respons kom direkt:

– Det här är det galnaste jag någonsin hört. Jag älskar det!

Roland Hjort, chefsdesigner och grundare, ville göra ett statement: rena material av hög kvalitet inte ska behöva stå tillbaka på grund av hur man kan eller inte kan tvätta sina plagg.

Nyckelplagg av ylle, siden och tweed tvättades och tumlades (!) i maskinerna inför Whyreds visning.

Resultatet blev enligt flera modeprofiler perfekt och visade verkligen att kemtvätt inte är det enda alternativet för känsliga plagg.

aeg_catwalk_900x507

Med initiativet Fashion Wash vill AEG utmana klädindustrins daterade tvättråd och sprida en mer hållbar syn på kläder.

 

aeg_maskiner_800x507

AEGs 8000-serie med sin moderna teknologi gör att du kan unna dig att köpa färre plagg men av hög kvalitet, och få dem att hålla länge.


Tre smarta och miljövänliga egenskaper hos tvättmaskinen och torktumlaren:

  1. ÖKOMix-teknologin förblandar tvättmedlet och mjukmedlet med vattnet innan de matas in i trumman, vilket ger mjukare textilier.
  2. ProSense®-tekniken väger automatiskt varje tvätt och sensorer anpassar tvättprogrammet villket sparar tid, vatten och energi.
  3. Hos torktumlaren så kontrollerar AbsoluteCare®-systemet rörelsen och temperaturen på torkningsprogrammet och förhindrar krympning.Läs mer om AEG:s kampanj och om maskinerna här.

 

 

Annons

Dela (1)
Tweeta


Laddar