Annons
Annons

Här är världens favoritserier på Netflix – land för land

Svenskarna älskar tydligen Dexter, ryssarna vurmar för Arrow – och kazakerna vägrar släppa Scrubs.

Sofia Börjesson

Vissa påstår att dina skor avslöjar allt om hur du är som person. Men vad säger egentligen ett helt lands favoritserie om folket som bor där? Vad man väljer att titta på torde ju på något sätt hinta om något. Men vad?

Annons

Sajten HighSpeedInternet har kollat vilka serier som finns på Netflix i olika länder och därefter undersökt vilka av dem som varje land googlar mest. Bland annat kom de fram till att Sherlock är världens mest älskade Netflix-serie.

5 mest populära Netflix-serierna i världen:

  1. Sherlock
  2. Vänner
  3. Narcos
  4. House of Cards
  5. New Girl

Svenskarna verkar dock vara mest intresserade av Dexter. Vad säger det om oss att vi älskar att se en tillbakadragen, men trevlig, ung man leva ut sina mordfantasier i ett hemligt dubbelliv?

Kanske finns det en uppdämd frustration bland svenskarna som bara pyser ut när vänner och bekanta inte ser? Går det att dra paralleller till nättrollen? Vi går loss med hot och kränkningar bakom äggkonton på Twitter och släpper alla spärrar när ingen ser, sedan går vi till jobbet och beter oss som folk igen. Eller så gillar vi bara Dexter. Vad vet jag.

Ryssarna älskar i alla fall Arrow, enligt undersökningen. En serie som handlar om en playboy-miljardär som hamnat på en ö där han både torteras och får avancerad träning. Han återvänder sedan med pilbåge och hämnas alla som har svikit Starling City. Här är en annan rätt lös teori: Kanske är det någon form av uppladdning inför Game2: Winter, den brutala ryska dokusåpan som har jämförts med Hunger Games? Inte?

Eller så säger det inte så mycket om något, det här med en nations favoritserie. Hur som helst: föga förvånande älskar de spansktalande länderna Narcos, Carlos och Pablo Escobar, och kazakerna verkar ha svårt att släppa Scrubs.

Olika länders favorit-serier:

Sverige: Dexter

Norge: The Americans

Finland: The Bridge

Danmark: Rita

Ryssland: Arrow

USA: Shameless

Indien: Vänner

Brasilien: Pretty Little Liars

Kazakstan: Scrubs

Tyskland: House of Cards

Spanien: Narcos

Här kan du se en fullständig lista över vilka serier som engagerar världens olika länder mest.

Källa: HighSpeedInternet

Annons

Dela (15)
TweetaLaddar