Annons
Annons

Stockholms modevecka pågår för fullt. Cafe.se rapporterar varje dag genom Daniel Lindström – Cafés modechef som sitter front row på alla visningar av intresse. Foto: stureplan.se

Vad har du för förväntningar på veckan?
– Höga. Stockholms modevecka har aldrig varit större. Många varumärken satsar, det råder en positiv energi i branschen och flera designers har valt annorlunda platser för sina visningar. Cheap Monday har valt en fotbollsplan i (närförorten) Hägersten – det är jobbigt att ta sig dit, men känns spännande, och Fifth Avenue Shoe Repair ska vara i det nya fantastiska museet Sven-Harrys konstmuseum i Vasaparken.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Vad tror du att du kommer få se för trender under visningarna?
– Mycket färg och nya, mer funktionella och tekniska material. Jag är trött på preppy- och heritage vintage-looken. Det känns som att det banne mej få vara över nu. Ge plats för mer sport och mer futuristiska material.

Vilken visning ser du speciellt fram emot?
– Tiger of Sweden, som avslutar hela veckan på torsdag kväll. De gör alltid stora och maffiga visningar med hög energi och mycket kläder.

Vilken fest kommer du absolut inte att missa?
– Den som Elle och Café har på vår takterrass på Humlegårdsgatan ikväll. Vi bjuder på en exklusiv bjudning för alla svenska designers som medverkar på modeveckan. Det kommer bli magiskt!

Hur ska man kunna uppleva modeveckan som vanlig dödlig – om man som dig, inte har blivit bjuden till alla fester och visningar?
– Cheap Monday bjuder in allmänheten, så på deras visning kan man gå. Man kan också följa bevakningen på Elle- och Cafe.se, och komma tidigt på de fester som anordnas under veckan – bland annat på restaurang F12.
Dessutom kan man göra som jag har gjort många gånger och fortfarande gör när jag vill in på de exklusivaste eventen i Paris: tjata sig in. Jag har verkligen fått förnedra mig för att komma in på vissa ställen där.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar