Annons

Leonardo DiCaprio svarar på Cafés livsavgörande frågor – och avslöjar en del oväntade detaljer. Intervju tidigare publicerad i Café 3/2011. Av: Gunnar Rehlin. Foto (beskuren): Scanpix/Corbis.

Vilken är din största framgång?
– Jag är så lycklig som fått möjligheten att själv välja vad jag ska göra i mitt jobb.

Annons

Och din största motgång?
– Allt ståhej som kom efter Titanic. Allt som hände där kom som en överraskning. Varken Kate (Winslet) eller jag hade en aning om vad det var vi gav oss in på eller vad det skulle medföra. Ett tag kände jag mig som två olika personer, idolen Leo och människan Leo. 

Gilla Cafe.se på Facebook

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att det är korkat att ta en massa risker bara för att söka kickar. Man gör det för att bli accepterad av sin omgivning – och det är fullkomligt vansinnigt.

Hur skulle du vilja dö?
– Inte alls.

Vad är ditt favoritgift?
– Jag tar mig gärna en cigarr då och då. Och en stor cocktail.

Har du haft en riktigt dålig drogupplevelse?
– Nej. Men när jag var 18 var River Phoenix min stora hjälte. En kväll när jag var på ett Halloweenparty gick han förbi mig. Han var inte blek – han var kritvit. Innan jag fick en chans att säga hej var han försvunnen, han stack till The Viper Room, där han föll ner död. Det var en läxa.

Ångrar du något i livet?
– Nej, det handlar om att se framåt, inte bakåt. Det tjänar ingenting till.

Vem är din största förebild?
– Meryl Streep. Hon är den bästa skåde­spelaren i världen. Hon ser alltid full­komligt naturlig ut.

Leonardo DiCaprio är 36 år. Hans senaste film Inception finns nu på DVD.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar