Annons
Annons

tant

Tveksam till bacon och ägg på frukosten eller brunchen för att det känns onyttigt, inte riktigt fräscht? Världens äldsta person är av en helt annan uppfattning. 

* * *

Susannah Mushatt Jones från Brooklyn är alltså världens äldsta person, hon blev 116 år gammal under sommaren. Och firades som sig bör med tårta.

Annons

Susannah Mushatt Jones (116), known as Miss Susie, turned 116 yesterday and is, according to the Guinness Book Of World Records, officially the oldest living person in the world. Miss Susie, who lives at the Vandalia Senior Center in the East New York section of Brooklyn, NYC, was born on July 6th 1899 in Alabama.  More than a hundred people, including her family, fellow seniors, Brooklyn borough president Eric Adams, US Congressman Hakeem Jeffries and at least two dozen members of media attended the festivities. The birthday cake was donated by the famous Cake Boss Buddy Valastro, owner of Carlo's Bakery from Hoboken, NJ, which featured a strips of bacon and chicken legs design, Miss Susie's favorite food. She credits her long life to pack of chewing gums a day and strips of bacon. Pictured: General View Ref: SPL1071480  070715   Picture by: Paul Martinka / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles:	310-821-2666 New York:	212-619-2666 London:	870-934-2666 photodesk@splashnews.com

Men vänta, är det där bacon på tårtan? Ja, faktiskt. 116-åringen älskar bacon och ägg (och en amerikansk gröt som heter grit, som jag inte riktigt förstår vad det är). Hon äter bacon och ägg till frukost varje morgon och har till och med en tavla i sitt kök med texten ”Bacon makes everything better”, skriver USA Today. Men det är inte allt.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Hon kan fortsätta äta bacon hela dagen lång, säger en person ur personalen på hennes vårdhem.

Men det är så klart inte bara bacon som hållit 116-åriga Susannah vid liv alla dessa år. Hon varken röker eller dricker.

– Jag omger mig med positiv energi, det är hemligheten bakom ett långt liv och lycka, säger hon.

bacon

 

Allt det här pratet om bacon gör att det börjar vattnas i munnen på mig. Cafés matredaktör Jonas Cramby testade faktiskt att röka eget bacon för ett tag sen och kom fram till att det är mycket bättre att göra sitt eget än att köpa i butiken. Det ska jag nog testa i helgen.

bacon6

Läs hur Cramby gjorde här! och om du vill veta mer om riskerna med bacon kom det en svensk studie för ett tag sedan om just det, här finns den.

Markus Thunberg

Annons

Dela (30)
Tweeta

Annons


Laddar