Annons

14-årig flicka fick Weezer att göra en cover på Totos ”Africa”

Till barn brukar man säga att tjat inte lönar sig. Kampanjen för att Weezer ska göra en version av Totos Africa är beviset på motsatsen.

Markus Thunberg
14-årig flicka fick Weezer att göra en cover på Totos ”Africa”

Vi lever i en märklig och ovissig tid, det kan inte ens R. Kelly förneka. Det gäller inte minst popkultur- och musikvärlden. I memefart får hånade alster från förr nytt – och mycket starkare – fäste bland folk.

Annons

Många har fortfarande inte kunnat smälta hur den rätt usla 1980-talslåten Don’t stop believin’ väcktes från det döda runt 2007 (det var tv-serien Sopranos fel) och sedan dess fortsatt låta i tid och otid. Stings Fields of gold har till exempel sedan länge varit en hånad bröllopsfavorit men vuxit ur den kostymen. I Sverige fick Carolas finfina Säg mig var du står för några år sedan ett liknande ”andra liv” och delar av Caféredaktionen arbetar år efter år för att Magnus Ugglas 1976-stänkare Sommartid ska få uppleva en liknande pånyttfödelse.

Gilla Cafe.se på Facebook

En av de senaste årens största ironiska retrohits är Totos Africa. Hånad av ”proffstyckare” när den kom (och decennier därefter), men på något vis hyllad nu mer än någonsin. Så uppskattad att det av okänd anledning har funnits en ”rörelse” på nätet för att den amerikanska rockgruppen Weezer ska göra en cover på just Africa. En rörelse ledd av 14-åriga Mary från Cleveland i USA. I massvis med tweets sedan i alla fall december 2017 har hon uppmanat Weezer och sångaren Rivers Cuomo att förverkliga hennes dröm.

Nyligen blev drömmen sann.

Lyssna på Weezers version av Africa här

Cafés krönikör Emil Persson har fått rysligt nog av covers – läs om varför här:

Ingen sommar utan coverband – tyvärr

Annons

Dela (26)
Tweeta

Annons


Laddar