Annons
Annonssamarbete med Gant

6 gånger Neil deGrasse Tyson sagt precis det som behöver sägas

Han är en blandning av Larry David och din entusiastiska fysiklärare i gymnasiet. Dock klär han sig väldigt mycket bättre och är mer rakt på sak – och alla andra lärare någonsin för den delen.

Marie Blomgren

Vetenskapsmannen Neil deGrasse Tyson som är aktuell i Gants tv-serie Couple Thinkers, säger saker alla borde förhålla sig till. Här är 6 odödliga citat insamlade och kommenterade av journalisten Niklas Eriksson – ett av alla hans fans.

 

1. Om att vetenskap är faktisk

Kanske Neil deGrasse Tysons (NdGT) absoluta grundbult. Tyckandet är fritt, fakta är vad det är. Hashtag Hans Rosling, må du vila i frid.

 

2. Om att folk är jobbiga

En underfundig klassiker som är perfekt att stoppa in i jobbiga twitter-diskussioner (där deGrasse Tyson har över 9 miljoner följare och på det hela taget trivs som fisken i vattnet).

 

3. Om att man aldrig tycks bli färdiguppfostrad

Vi fattar poängen, Neil. Vetenskap är punk!

 

4. Om att rymden finns i oss (Obs djupt)

Nej, med det menar han inte slentriansjälvpeppande Carpe Diem-bokstäver i bokhyllan. Han menar bokstavligt. Det är samma atomer. Big bang, svarta hål, de har åkt runt i hela rymden i miljarder år – allt sånt där. Vi är stjärnstoft.

 

5. Om att rymden finns överallt

Han är en blandning av Larry David och din entusiastiska fysiklärare i gymnasiet. Dock klär han sig bättre – mycket stiligt faktiskt!

 

6. Om att vissa saker inte borde behöva vara så krångliga

Höhö. Ändå kul.

Vill du höra mer från Neil deGrasse Tyson? I andra avsnittet av tv-serien Couple Thinkers kan du höra hans förtroendeingivande stämma förklara saker om världsalltet för programledarna Megan och Craig Ferguson. Hela serien visas på Viaplay.

Se trailern här 

Läs också: Gants nya satsning: Tv-serie som ger svar på livets stora frågor

Gifta paret Megan och Craig Ferguson reser runt jorden och möter profiler som svarar på stora livsfrågor i tv-serien Couple Thinkers.

Annons

Dela (327)
Tweeta

Annons


Laddar