Annons
Annons
Annonssamarbete med KIA

Episk roadtrip i höst – 8 knep som maxar bilresan

Tävla om att få låna nya Kia Stonic – i 72 timmar!

Carin Roeraade

1. Inkludera chauffören – gå offline!

Let’s face it, chauffören gör ett grovjobb. Medan ni sitter och postar storys på Instagram i baksätet håller hen koll på vägen och är säkerligen den enda som bryr sig om både bensintank och avfarter. Gå offline för en stund och inkludera chauffören – varför inte med ett egenkomponerat musikquiz? Underskattat och interaktivt!

Spela din favoritmusik med några enkla knapptryck i nya Kia Stonic – bilen är försedd med 7” Touchscreen Audio Display med inbyggd Bluetooth.

2. Rätt playlist gör halva resan

Det har sagts förut, och tål att sägas igen – musik låter aldrig så bra som bakom ratten. En riktigt bra spellista kan vara avgörande för upplevelsen, och oftast är det just musiken vi förknippar allra mest med resan när den väl är över. Se därför till att förbereda en (eller flera) med varierad genre och tempo. För ärligt talat, ingen orkar med 5 personer som ska enas kring vilken låt som ska komma härnäst – eller vem som ska få bestämma för den delen. Och kom ihåg: Ladda ner dem offline innan ni ger er av! Varför inte välja Cafés egen journalist och poddare Emil Perssons roadtriplista på Spotify?

3. Resesällskapet är ALLT!

Man väljer inte sina föräldrar – men man väljer sina roadtrippolare. Att vara ute på vägen i flera dagar i streck med någon som konstant klagar på för svagt kaffe och icke existerande solsken, är ett säkert sätt att förgöra upplevelsen.

Kias senaste modell är utrustad med Apple CarPlay och förberedd för Android Auto, samt har backkamera med parkeringsassistans.

4. Planera i förväg var (och vad) ni ska äta

En burgare på närmsta drive-in har visserligen sin charm, men den snabba lösningen är inte alltid den bästa. Nytänk: ja tack! Sverige är känt för att ha en uppsjö av trevliga vägkrogar och caféer värda ett besök. En småländsk favorit är Gyllene Uttern i Gränna – Sveriges äldsta vägkrog i en slottsruin med utsikt över Vättern. Se till att enas om matställe innan ni ger er av så slipper ni alla krångliga beslut på vägen.

5. Packa skuffen med aktivitetsvänliga prylar

Vem har sagt att en roadtrip bara rymmer några korta stopp? Även om ett fullspäckat schema är att vänta när ni kommer fram gör oftast en timme hit och dit ingen större skillnad för resan i stort. Packa lätt med kläder och fyll istället bilen med stämningshöjare. Varför inte packa med golfbagen och sedan riva av en hink på en nyfunnen ranch? En välförtjänad (och aktiv) paus!

Kia Stonic har säkerhetssystem som bland annat autobroms med fotgängarskydd, filövervakningssystem och trötthetsvarnare.

6. Kom iväg i tid!

Höst och vinter känns på förhand kanske inte som de optimala årstiderna för en roadtrip. Men genom att komma iväg i tid blir upplevelsen en annan – och vyerna ljusare. Kanske hinner ni till och med fram till slutdestinationen innan mörkret slår till. Och om ni inte skulle göra det, uteslut inte möjligheten att ta in på en mysig bed and breakfast längs vägen! 

I nya Kia Stonic kan du sätta din prägel på interiören med olika färgkombinationer och specialdesignad eluppvärmd läderratt.

7. Underskatta inte kylbagen!

Förutsatt att du inte älskar ljummen cola och varm yoghurt (men vem gör egentligen det?) så är kylbagen din räddning. Det finns BARA bra saker att säga om roadtrip-världens äldsta lifehack.

Kia Stonic har turbomotor för optimal känsla (1,0-liters turbo T-GDi på 120 hästkrafter).

8. Allting börjar och slutar med bilen

Det spelar ingen roll hur bra musik ni stoppat in i playlisten eller hur god mat den där vägkrogen serverade om inte bilen gör sitt. En roadtrip kräver sin bil – och en bra sådan. Bekväma säten, stort bagageutrymme och en gudomlig känsla bakom ratten. 

Res med Kia i höst! Kia fortsätter att fascinera med innovativa bilmodeller med hög designgrad. Den senaste i raden – Kia Stonic, är utan tvekan en ny favorit att lägga vantarna på. Självsäker design, suv-karaktär och de allra senaste förarassistanssystemen – i ett! Läs mer om bilen här!

Hur många roadtrips-lifehacks hinner du med på 72 timmar?

Detta kan du ta reda på genom att vara med och tävla om ett gratis lån av Kia Stonic under 72 timmar! Svara på frågan nedan och motivera varför du ska vinna så är du med och tävlar. Vinnaren dras och meddelas under vecka 43.

Tävla med Kia!

    Villkor: Genom att kryssa i rutan godkänner jag Aller Medias integritetspolicy och intygar att jag är över 16 år. När du fyllt i din e-postadress och ditt mobilnummer ger du oss tillstånd att använda dom i marknadsföringssyfte.

    Vi kommer inte att sälja dem vidare till tredje part utan endast använda dem för egen marknadsföring eller tillsammans med ev samarbetspartner.

*Vinnaren får låna en Kia Stonic under 72 h inom Sveriges gränser (värde 1200 kr). Vinnaren måste vara över 18 år och inneha körkort. Vinnaren utses den 2017-10-26. Vinsten kan inte lösas in mot kontanter, bytas eller överlåtas till någon annan.

Annons

Dela (25)
TweetaLaddar