Norska Aurora hyllas av Katy Perry: ”Är inte så överraskande”

Aurora Sandnes är ett av Norges senaste stjärnskott inom musik och släpper snart sitt första album. Under fredagen är hon gäst hos Skavlan.

Olle Arnell | Foto: All Over Press / REX  |  Publicerad 2016-02-18 11:02  |  Lästid: < 1 minut

Gillar du Of Monsters and Men, Lorde och/eller Sia är sannolikheten att Aurora Aksnes är något för dig. Den norska 19-åriga artisten har ett spännande 2016 framför sig då hon släpper sitt debutalbum All demons greeting me as a friend i mars. Är det dags för hennes stora genombrott nu? Svaret är ja, enligt Katy Perry och tidningen Rolling Stone.

Världsartisten Perry har hyllat Aurora på Twitter och Rolling Stone listar Aurora som en av tio artister man bör hålla koll på under 2016.

aurora-hyllas-av-katy-perry

Hon inspireras av artister som Bob Dylan, Kate Bush och och Enya men hon finner även inspiration i Sagan om ringens värld. Hon verkar dock ta berömmet från Katy Perry med viss ro.

– Det kändes lite konstigt. Men Katy Perry är ju bara en kvinna som gillar musik. Så överraskande är det inte, människor är människor och de uppskattar musik, hon är som vi.

Half The World Way heter den stora hiten så här långt med över 14 miljoner lyssningar på Spotify och dryga tre miljoner på Youtube. I Sverige har hon spelat på bland annat ”Where’s The Music?” i Norrköping och på Way Out West.

Under fredagen medverkar Aurora i Skavlan och troligen får vi höra ett spår från hennes kommande platta som kommer någon gång i Mars. Hon har tidigare sagt att hon tycker att mellansnacket under ett framträdande kan vara bland det jobbigaste som finns och att hon försöker sätta igång med nästa låt för att slippa prata överhuvudtaget. Låter som en utmaning för någon som ska medverka i en Talk Show.

Fredagen den 19 februari är Aurora gäst hos Skavlan på SVT och i mars släpper hon debutalbumet All demons greeting me as a friend.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-25 11:44