Annons
Annons

19 saker alla som varit hemma med ett sjukt barn känner igen

Vinterkräksjukan är här igen? Om inte är det snart dags. Här är 19 saker vi som vabbar tvingas genomleva varje gång barnet blir sjukt.

Markus Thunberg

1. Något är skumt…

1

Det sprallig barnet är inte sig likt, hon har inte varit med på dansen på förskolan, hälsar de. Man spelar först dum, men innerst inne har man förstått: Nu är det dags.

2. Alltså jag skulle kunna vara hemma. Kanske

2

OM hon blir sjuk, vem stannar hemma från jobbet i morgon? Man erbjuder sig (hypotetiskt): Det spelar ingen roll för mig. Ens partner svarar lika hypotetiskt: Det spelar ingen roll för mig heller.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

3. Hoppas hoppas hoppas

3

Det här är nog inte så farligt, det vänder säkert under kvällen, visst är hon lite piggare redan nu?

4. Uhääääägh

4

Aaah, nu spyr hon! Kaskader av kräks överallt. I ansiktet – i  håret och i alla veck i huden.

5. Det krävs TOTAL SANERING

5

Kläder ska kastas i påsar, kuddfodral ska tvättas, klockarmband ska diskas. Allt stinker. Något sitter fast i håret och det går inte bort.

6. Det är nog lugnt ändå

8

Det kanske är en liten släng bara, kanske bara något hon käkat.

7. Hon var lite hängig i morse med det är nog lugnt

10

Man ger ungen lite alvedon, lämnar över till förskolan och hoppas att det löser sig.

8. Ni MÅSTE hämta NU. På en gång

11

Förskolan ringer: Det är inget allvarligt, men ni måste komma och hämta henne. Bara att vända.

9. Förhandlingen

12

Nu är det allvar och bråttom och man stämmer mellan föräldrarna: Vem ska vara hemma från jobbet? Trots man har olika ansvarsområden för städ, tvätt, att gå till återvinningen och så vidare gäller inget av det här. Här går ni båda som katten runt het gröt. Till slut inser man att det är ens tur och packar ihop lite kvickt på kontoret.

10. Japp. Jag fixar det. Absolut

13

Smsar chefen för att berätta – och säger att man säkert kan få något gjort hemifrån. Säkert… kanske.

11. Nej, inte blomkrukan! Nej, inte stå på bordet!

16

Då kommer vändningen. Barnet behövde bara kräkas av sig lite. Nu är hon jättepigg, springer omkring och vill leka med en på golvet och väggarna och soffan och i alla rum.

12. Snälla kan du inte bara blunda lite?

17

Båda behöver en sovstund så vansinnigt himla mycket, men barnet vrider och vänder sig och inget verkar kunna lugna ner henne. Inget.

13. Jag har ALDRIG varit så här trött. Jag behöver EGENTID.

20

Zonkad av att Dora utforskaren och allt möjligt på Viaplay och Netflix och Barnkanalen stått på hela dagen orkar man snart inte en endaste sekund till.

14. Fuck.

21

Satan, man har inte anmält till Försäkringskassan att man är hemma. Appen funkar tydligen inte och man måste ringa! Samtidigt skriker barnet som aldrig förr. Som om hela världen vill jävlas med en.

15. Åååh, vad jag älskar dig

22

Nyckeln rasslar i låset. Man har aldrig varit så glad över att se sin partner: I morgon är det du som är hemma, tänker man.

16. Det KÄNNS inte som feber

23

Var går gränsen egentligen, är 38,1 grader verkligen riktig feber? Och hur räknar man en feberfri dag egentligen, är det antal timmar efter sista febern? Det kan ju inte behöva gå en hel dag. Väl?

17. Tillbaka till förhandlingsbordet

12

Det blir alltid ännu en sjukdag och man har fördel av att man var hemma dagen innan – men det är ingen som helst garanti. Inga regler gäller den här gången heller.

18. Mörkningen

24

Man ringer förskolan och spelar ner barnet sjukdom. Visst hon är lite hängig och har haft lite feber… men det känns inte så farligt. Det kommer en ny dag i morgon och ingen rutinerad vabbare erkänner en spya i onödan.

19. Tillbaka på jobbet

25

Efter att ha kommit iväg till jobbet upptäcker man ännu en gång att kollegerna såklart inte gjort ens jobb, den här gången heller. Nu blir det race – ingen rast, ingen ro. Men det här är ändå rena semestern jämfört med i går…

Missa inget! Följ Café på Facebook – klicka här.

Annons

Dela (205)
Tweeta

Annons


Laddar