Annons

Beyoncé petar Taylor Swift från tronen – men fjärdeplatsen överraskar

Queen B har tagit över som världens rikaste kvinnliga artist.

Markus Thunberg
Beyoncé petar Taylor Swift från tronen – men fjärdeplatsen överraskar

Taylor Swift har abonnerat på förstaplatsenplatsen över de kvinnliga artister som tjänar mest. Och det är inte så konstigt efter flera supersäljare till album som Red och 1989 och en armada av swifties bakom sig. Men med albumet Lemonade och en utsåld Formation-turné är Beyoncé nu tillbaka på förstaplatsen. Enligt Forbes har Queen B tjänat 105 miljoner dollar under året. Alltså runt 885 miljoner kronor.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Och Taylor Swift får även se sig slagen av Adele som uppges ha tjänat 69 miljoner dollar, 582 miljoner kronor. Adeles första turné sedan 2011 tros ligga bakom det rätt ansenliga lyftet i lönekuvertet. Först på tredjeplats dyker Tay-Swift upp, med inkomster på 44 miljoner dollar, runt 370 miljoner kronor. Swift har dock en god chans att ta sig tillbaka till toppen av listan med albumet Reputation och vad som förmodligen blir en välbesökt världsturné.

På fjärdeplats hittar man överraskande trotjänaren Celine Dion som tjänat 42 miljoner dollar, runt 354 miljoner kronor, på att sjunga för glada Las Vegas-besökare. Därefter dyker Jennifer Lopez upp på 38 miljoner dollar, runt 320 miljoner kronor.

Vi kör en gif på det…

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar