Annons

Biter du på naglarna? Då är du antagligen perfektionist

Forskningen kommer med förklaringar vi inte hade väntat oss! Vad tror du om det här?

Malin Perlheden

nagel

Att bita på naglarna är vanligt och många av oss gör det utan att ens tänka på det. De flesta förknippar beteendet med nervositet och oro, men nu visar en studie från Universitetet i Montreal, Kanada, att nagelbitare mer sannolikt är perfektionister än de som inte hänger sig åt den dåliga vanan.

Annons

Det kan tyckas lite svårt att få ihop, medger Dr Kieron O’Connor som skrivit studien, eftersom man hade kunnat förvänta sig att perfektionister vill ha, just det, perfekta naglar. Men enligt forskaren är perfektionister ofta så uppe i saker att de blir frustrerade, otåliga och missnöjda vilket får dem att bita på naglarna.

Gilla Cafe.se på Facebook

I studien ingick 48 personer varav hälften var nagelbitare. Deltagarna utsattes för tester där forskarna provocerade känslor som stress och leda. Perfektionisterna var mer benägna att känna sig rastlösa när de inte hade något att göra och bet då på sina naglar som ett utlopp för denna rastlöshet.

Har du försökt sluta bita på naglarna men misslyckats? Kanske är inte förklaringen dålig karaktär utan att du helt enkelt är för perfektionistisk?

Artikel från Allers.

Annons

Dela (397)
Tweeta

Annons


Laddar