Annons

Champagne gör dig snyggare – så här funkar det

Champagne är inte bara smarrigt, det är också bra för din hud.

Vivvi Alström

leo

Champagne supernova-sångaren Liam Gallagher med tre flaskor. Och livsnjutaren Leonardo DiCaprio. Foto: Ibl

Som om det behövdes ännu en anledning att korka upp en champagneflaska… Faktum är att champagne innehåller en massa ämnen som faktiskt – på riktigt – gör dig lite lite snyggare.

Precis som vin görs champagne av druvor som är sprängfulla av antioxidanter. En av dem är polyfenoler, en grupp ämnen som skyddar hjärtat genom att sänka blodtrycket. För ett par år sedan kom en studie som även slog fast att små mängder champagne kan vässa hjärnan och bland annat förbättra minnet. Det är dock inte bara antioxidanterna som kopplas till bättre hälsa, bubblorna tycks förstärka effekten, även om forskarna ännu inte kan förklara hur. Men sedan tidigare vet man dock att bubbel tas upp snabbare av blodet än vin, vilket kan vara en förklaring. En annan fördel med champagne är att det innehåller mindre socker och färre kalorier än ett glas vin. En deciliter torr champagne innehåller 1,5 gram socker jämfört med samma mängd vin, som innehåller 5,9 gram.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Med andra ord: tänker du på vikten är ett glas mousserande ett bättre val!

Tillhör du dem som firar sober october och väljer bort alkohol kan du istället använda skumpa i din hudvård. Fruktsyrorna i den peelar nämligen huden och gör den klarare och renare. Fukta en bomullsrondell, svep över ansiktet – och huden får en dos välgörande antioxidanter som fungerar utjämnande på hudtonen. Du kan också göra en ansiktsmask av två mosade jordgubbar som du blandar med två matskedar mousserande. Lägg på rengjord hud och låt verka för att få en klarare hudton.

Och glöm inte Winston Churchills gyllene ord: ”Champagne ska vara torr, kall – och gratis”.

Artikel från Måbra.se.

Annons

Dela (338)
Tweeta

Annons


Laddar