Hoppa till innehåll

Fem filmer som älskas för mycket av killar

Jonas Strandberg

Det finns filmer som konstant hyllas av killar. På ett sätt som borde få dem att ställa frågan till sig själva – ”är det här verkligen sunt?”. Här är fem filmer som älskas alldeles för mycket av killar.

1. Scarface

Killar älskar filmer som utspelar sig i miljöer kopplade till organiserad brottslighet. De är imponerade av hur stora högar kokain Tony Montana har där hemma, hur högt han kan skrika och hur besinningslöst han skjuter med sitt gevär. Killar imponeras alltså av mängd, volym och brist på självkontroll. Och det får man mängder av i denna dumma, högljudda film som älskas på ett märkligt sätt av killar.

2. Nyckeln till frihet

Det största beviset på att killar dominerar IMDb:s användarbas är att den här alldeles för smetiga, övertydliga Stephen King-filmatiseringen ligger på absolut första plats. Och har gjort det i väldigt många år. Det är inget fel på sentimentalitet, se bara på Stand by Me som lyckas fantastiskt bra, men utan att slå så pinsamt hårt på stora känslotrumman som Nyckeln till frihet gör. Dessutom lyckades regissören Frank Darabont göra en fullständigt överlägsen fängelseskildring tillika Kingfilmatisering i form av Den Gröna Milen några år senare.

Denna åsikt kommer för övrigt från en skribent som på fritiden driver en podcast dedikerad till Stephen King.

Nyckeln till frihet är verkligen inte en usel film, den har många kvaliteter. Den är bara mil ifrån att vara så överlägset bra som de svagbegåvade IMDb-männen fått för sig. Problemet med män som håller den här filmen som världens bästa, är att de aldrig någonsin har gjort ens en ansats till att revidera den åsikten. Den är huggen i sten för all framtid.

Om IMDb finns kvar om 30 år och de nuvarande användarna börjar dö av, så kommer vi se hur Nyckeln till frihet dalar stadigt på listan, i takt med att männen som just nu nostalgivurmar för den viker in hovarna.

3. Rocky

Killar älskar filmer kopplade till sport- och fritidsvärlden. Särskilt tycker de om hur Rocky förlorar sin sista match, eftersom det är mer relaterbart. Det är väl fint på något sätt, att män kan få bejaka känslan av förlust. Det är bara så tröttsamt att det alltid behöver ske antingen i anslutning till idrott eller kriminalitet.

4. The Dark Knight

Här är lite fakta om killar som älskar The Dark Knight för mycket. De älskar att dela med sig av trivia om The Dark Knight som alla andra redan känner till. De har en Joker-imitation som fortfarande dyker upp som ett oönskat partytrick, trots att det gått femton år sedan filmens premiär. Och de kokar när man plockar fram Batmans fina svenska namn LÄDERLAPPEN.

5. Fight Club

Alla män som älskar Fight Club för mycket har någon gång drömt om att starta en egen slagsmålsklubb, men det har lyckligtvis stannat vid just en dröm på grund av otillräcklig initiativförmåga i kombination med ett bristfälligt kontaktnät. Flera av dem har dock scrollat runt på Ebay för att hitta en lika tuff skinnjacka som den Brad Pitt har i filmen. Man får nöja sig med det näst bästa.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.