Annons

10 saker du inte visste du kunde använda gaffatejp till

Visst, gaffatejp lagar i princip allt – men det är bra till så mycket mer. Som de här 10 sakerna.

Malin Perlheden
10 saker du inte visste du kunde använda gaffatejp till

gaffa

 

Gaffatejp, eller silvertejp, borde vara en lika självklar grej i våra hem som toapapper och diskmedel! Du visste redan att den silverfärgade tejpen kan laga i princip allt, men få vet att gaffatejp är så fiffigt konstruerad att faktiskt varken gravitation eller atmosfär påverkar produkten, därför använder astronauter den under sina rymdfärder.

Annons

Så förpassa inte gaffatejpen till verktygslådan, du kan få användning för den på många fler områden. Här är 10 situationer där gaffatejp, också, löser problemet.

Istället för klädrulle

Oj då, är klisterrullen slut på din klädrulle? Inga problem! Vira lite gaffatejp runt handen och stryk över dina kläder. Det funkar minst lika bra som din vanliga klädrulle och alla djurhår och ludd är snart ett minne blott.

Få bort irriterande klisterrester

Finns det något mer enerverande än klisterrester som bara vägrar att ge med sig, hur mycket vi än skrubbar, blötlägger och behandlar? Sluta skrubba och gör så här istället: Klipp av en bit gaffatejp och vik den dubbel och dutta på den klistriga ytan tills du fått bort det mesta. Därefter kan du torka av med lite T-röd eller diska med diskmedel.

Bli av med vårtor!

Har du fått en vårta på foten eller handen? Täck över den med gaffatejp i sex dagar och fila därefter ner vårtan. Upprepa processen om det behövs.

Gör en snabb etikett till paketet

Ups, glömde du bort en fin etikett till födelsedagspaketet som i övrigt ser så tjusigt ut? Inga problem! Måtta upp ungefär en decimeter på tejprullen, klipp av och sätt på paketet. Använd en spritpenna för att skriva din hälsning. Är du riktigt pyssligt lagd kan du säkert ge dig på att forma något snyggt av tejpbiten, ett hjärta kanske?

Förhindra fula hjulspår i golvet

Har du en svart kontorsstol som lämnar fula spår i golvet? Du är inte ensam! Men nu är det slut på evighetsskrubbandet av golvet! Fäst bara lite gaffatejp runt insidan av hjulen så är svarta ränder på ditt fina golv snart ett minne blott.

Dammsugarslangen behöver inte alls vara sönder

Det händer så lätt, och det är lika förargligt varje gång det går hål i dammsugarslangen. Innan du slösar dyra pengar på att gå ut och köpa en ny kan du testa att laga hålet med gaffatejp. Beroende på hur stort hålet är kanske du behöver snurra tejpen några varv runt slangen. Tänk på att inte snurra för hårt så du stryper tillförseln helt.

Håller chipsen krispiga

Usch, sega och sladdriga chips är inget kul och få saker är väl så svåra att hålla fräscha som just de friterade potatissnacksen? Låt bli köksklämmorna som ändå bara släpper in luft nästa gång och förslut istället påsen med gaffatejp. Det håller garanterat allt luft ute och dina chips fortsätter att vara krispiga och fina.

Bli av med irriterande kryp

Har du glömt att köpa flugpapper? Det finns ingen anledning att få panik eller förstöra en fin kväll på uteplatsen! Fram med gaffatejpen bara och klipp av några långa remsor som du fäster precis som du hade gjort med flugpapperna så är problemet löst.

Öppna tröga burklock

Ååååh vi har alla stått där och kämpat med burklocket som bara vägrar att gå upp. Spara på slitaget i dina stackars händer och hämta tejprullen nästa gång det händer istället. Du fäster helt enkelt en bit gaffatejp runt ungefär halva locket och använder resten av tejpbiten för att dra. Principen är den samma som när vi drar något med rep, din kraft blir helt enkelt större med lite hjälp på traven.

Laga tältet…

Du har väl med dig gaffatejp ut på campingturen? Vill det sig illa går tältet sönder och då finns det inget bättre att laga det med än med, just det, gaffatejp! Den silvriga tejpen står emot vatten bra så du behöver inte oroa dig för regn.

Gilla Cafe.se på Facebook

Bild: Shutterstock

Först på Allers.se

Annons

Dela (36)
Tweeta

Annons


Laddar