Annons

Garanterad gåshud när Freddie Mercury sjunger utan instrument

Den 5 september 2017 hade Queens sångare blivit 71 år gammal. Vi hyllar artisten och den evige stilikonen med det kanske bästa (och mest gåshudsframkallande) klippet med honom som finns.

Markus Thunberg
Garanterad gåshud när Freddie Mercury sjunger utan instrument

Närhelst jag är dyster över tillståndet i världen, tänker jag på Freddie Mercury, Queen och Bohemian rhapsody. Den allmänna åsikten har börjat göra gällande att vi lever i en tid av hat och girighet, men jag kan inte se det. För mig verkar det som att kärleken finns överallt. Ofta är den inte så värdig eller har något nyhetsvärde, men den finns alltid där – pappor och söner, mammor och döttrar, män och kvinnor, pojkvänner, flickvänner, gamla vänner. När Freddie Mercury dog 1991 spreds inga budskap om hat eller hämnd – utan det som spreds var budskap om kärlek. Om du letar har jag lömsk känsla av att du kommer se att kärleken faktiskt finns … överallt omkring oss.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Ungefär så skulle en julfilm med Bill Nighy, Hugh Grant och Emma Thompson om Freddie Mercurys liv kunna börja. Ett förslag bara. Freddie Mercury föddes 1946 och skulle ha fyllt 71 år på tisdagen, och om någon är värd en julfilm om sitt liv är det Queen-sångaren.

Så här lät det till exempel när han och resten av Queen framförde Bohemian Rhapsody, och här nedan sjunger han Bohemian rhapsody utan instrument (förutom Brian Mays iskalla gitarr).

… och här står han på olika sätt i olika (sanslösa och otroliga) plagg på bilder tagna mellan 1970 och 1984. Som den evige stilikon och inspirationskälla till all things cool han är.

11
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Freddie Mercury – alltid saknad, aldrig glömd.

Annons

Dela (104)
Tweeta

Annons


Laddar