Annons

Här är nya roséglöggen: ”Fräschare och friskare än vanlig glögg”

Perfect day har tagit fram ett nytt recept på roséglögg som kommer säljas i Stockholm. Men du kan lika gärna göra roséglöggen själv – receptet hittar du längst ner i artikeln.

Johanna Svan

roseglogg-recept

Njut av den laxrosa drycken även under kalla vinterkvällar.

Det lackas glöggtider i Sverige. Och här är alternativet för dig som tröttnat på rödvinsglögg och vitvinsglögg.

Lagom till glöggsäsongen har kändisduon Hannah Widell och Amanda Schulman tagit fram en roséglögg. Deras vinmärke Perfect day har samarbetat med sommelieren Björn Börsum för att göra en glögg som kommer serveras i Stockholm (på Orangeriet vid Norr Mälarstrand och Zink Grill på Biblioteksgatan) från och med 26 november.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– Utgångspunkten har varit att lyfta fram rosévinets friska toner men samtidigt få en kryddig dryck att värma sig med under de kalla månaderna. Med rosévin i grunden blir det en fräschare och friskare glögg som jag tror lockar många som tycker vanlig glögg är lite för söt, säger Björn Börsum, sommelier för PDF Brasserie Group.

För dig som inte pallar ta dig till Orangeriet eller Zink grill så kan du göra glögg på rosévin själv hemma.

Roséglögg för runt 5 personer

Ingredienser:

75 cl rosévin

8 lagerblad

5-6 stjärnanis

2 kanelstänger

5 matskedar råsocker

Tillbehör: sultanrussin & osaltade cashewnötter

Gör så här: Häll rosévinet i en kastrull. Värm sakta upp rosévinet tillsammans med lagerblad, stjärnanis, kanelstänger och råsocker tills sockret har smält. Alkoholen börjar dunsta vid 78 grader så var noga med att inte värma den för mycket! Låt glöggen stå och dra i cirka 2,5-4 timmar beroende på hur kryddig du vill ha den. Rosta de osaltade cashewnötterna innan servering genom att torrsteka dem i en stekpanna tills de fått fin färg.

Servera glöggen tillsammans med sultanrussin och rostade cashewnötter. Glöggen håller sig i ungefär tio dagar om den står försluten i kylen.

Roséglögg är inget som slagit på bred front än, på Systembolaget finns endast ett alternativ: Tomtemors Roséglögg för 109 kronor/75 cl.

Läs också: Blossas glögg 2016 – här är årets smak

Artikel från Allas.se.

Annons

Dela (95)
Tweeta

Annons


Laddar