Annons
Annonssamarbete med Oris

Så odlar du din pröjsare – guide till movembers bästa mustasch

Pröjsare, morrhår och snorbroms. Kär mustasch har många namn. Dessutom finns det hur många mustaschbärare som helst att inspireras och imponeras av. Så här tar du hand om din mustasch samtidigt som du stöttar kampanjen #movember.

Sofia Carlberg

Det bästa med att spara ut en mustasch just nu – förutom att du får en snygg och vältrimmad skäggväxt på överläppen – är att du är med och stöttar kampanjen #movember. Kampanjen som funnits sedan 2003 samlar in pengar för att hjälpa till med mäns hälsoproblem med syftet att få män att leva längre, lyckligare och hälsosammare. Du startar november månad renrakad och sedan odlar du din mustasch under hela månaden, samtidigt som du samlar in pengar.

För en top-notch-mustasch

En man rakar en annan man

Utgå från hur du vill att din musche ska se ut. Foto: Joy Corthésy.

Du behöver: Oändligt med tålamod, en trimmer, en sax, en kam, olja och lite vax för att hålla din nya mustasch på plats.

Inspireras av: När du letar inspiration till din musche kan du slänga ett öga på kändisar genom tiderna som haft koll på det här med läpphår. Tankarna går till bland andra Tom Selleck aka Magnum, Burt Reynolds, Groucho Marx, Einstein, Hulk Hogan, Lionel Richie, Borat och Freddie Mercury. Även svenska personligheter som Erik Haag och Henrik Schyffert har sportat imponerande översläpphår. Men internet är fullt av muschar att härma.

När du väl hittat din favoritmustasch och konstaterat att du har tillräckligt med skäggväxt på överläppen, eller i alla fall kommer ha när du sparat ut, är det bara att skrida till verket.

Så gör du i tre steg:

1. Rengör
Att ha en fräsch mustasch är allt. Tvätta den varje dag med ansiktstvätt eller ett speciellt skäggschampo. När den torkat kan du kamma igenom den för att reda ut alla strån. Smörj in muschen med lite skäggolja (eller annan hårolja) för att ge den extra glans.

2. Skulptera
Nu gäller det att ge sig på formen. Utgå från hur du vill att den ska se ut och grabba tag i en trimmer/sax. Ta hand om formen genom att klippa bort hår som sticker ut. Trimma sedan kanterna på både sidorna och undersidan och trimma sedan hela mustaschen till önskad längd för en välansad look.

Skulptera mustaschen. Foto: Joy Corthésy.

3. Styla
Nu ska du bara hålla alla strån på plats för att klara en hel dag på stan, jobbet och en natt på krogen. En mustaschvax gör pricken över i och ingen blåst i världen kommer rubba den.

Officiell partner till Movember

Oris som är en officiell partner till Movember har i samband med kampanjen tagit fram klockan Movember där försäljningen av klockan och alla andra aktiviteter runt om kampanjen ska främja Movember-organisationens viktiga arbete och på så sätt kunna påverka mäns hälsa i det långa loppet.

För mer information: Movember

#orismovember #orischangeforthebetter #craftingculture #movember

Annons

Dela (138)
Tweeta

Annons


Laddar