Annons

Han spelar Carl Hamilton i C Mores nya tv-serie

En norrman kommer kliva in i rollen som den knivskarpe och hetlevrade agenten Carl Hamilton.

Markus Thunberg
Foto IBL och HEIN Photography
Han spelar Carl Hamilton i C Mores nya tv-serie

Snart är det dags att återse Jan Guillous mest kända romankaraktär på tv. Efter att rollen som Carl Hamilton spelats av Stellan Skarsgård, Peter Haber, Stefan Sauk, Peter Stormare och Mikael Persbrandt är det nu dags för ett klar mindre välkänt ansikte att axla den ärade agenten.

Annons

Skådespelaren Jakob Oftebro kommer ha rollen i TV4:s och C Mores kommande tv-serie, skriver Expressens tv-blogg Spoiler alert.

Gilla Cafe.se på Facebook

”Berättelsen om Carl Hamilton är till handlingen både spektakulär och spännande, men han är också en oerhört komplex person. Det är lockande att få visa en annan sida av en så välkänd historia som fortfarande är höljd i dunkel, hur han rekryterades till underrättelsetjänsten, innan han finslipats till den mästeragent och hjälte som tittarna är vana att se honom. Som ung är han fortfarande sökande, han försöker hitta sin plats och är inte ofelbar”, säger Jakob Oftebro.

Oftebro är en norsk skådespelare som haft roller i bland annat Kon-Tiki, Tom of Finland och i tv-serien Bron. 

Senast Hamilton kunde ses var i filmen Hamilton – I hennes majestäts tjänst från 2016, då spelades han av Mikael Persbrandt. Den nya tv-serien kommer ha premiär 2019 i C More och senare i TV4, skriver Expressen.

Annons

Dela (28)
Tweeta

Annons


Laddar