Annons
Annons

vin

 

Vin Diesel – actiontuffingen som är känd från Fast and the Furious och som Riddick – hade ingen aning om att Hooked on a feeling tillhör det svenska musikundret.

När han fick veta det kunde han inte sluta sjunga på låten.  

Annons

 

* * *

 

I dag har SVT-programmet Hitlåtens Historia nypremiär, den här gången är det svenska hitlåtar som får sin historia skriven. Först ut är Björn Skifs och Blåbus klassiska oggatjacka-dänga Hooked on a feeling från 1974. I programmet berättar Skifs att det var nära att själva oggatjackat inte kom med.

– När jag hörde förlagan tänkte jag att vi inte skulle använda det. Sen använde vi det ändå. Det var mycket det publiken reagerade på, säger Björn Skifs i programmet.

Ja precis, ”förlagan”. Många vet inte att  ”Hooked on a feeling” är en cover. Innan Björn Skifs tog låten under sina armar och erövrade världen med den hade BJ Thomas hunnit floppa med den.

1971, tre år senare, hade Jonathan King hunnit lägga till oggatjackat.

I höstas – 40 år efter att den först kom ut – kunde Björn Skift hitta Hooked on a feeling på amerikanska Billboardlistans förstaplats igen.”Sjukt”, enligt honom själv. Bakom den nya framgången ligger filmen ”Guardians of the Galaxy”, men bland andra Vin Diesel. SVT-journalisten Håkan Thörn tog med skivan till honom och berättade att låten faktiskt är svensk.

– Allt slutade med att actionhårdingen Vin Diesel brister ut i sång och sjunger HELA Hooked On A Feeling. Trots att intervjun var över ville han inte sluta sjunga och när jag gick nerför hotellkorridoren satt han fortfarande och ylade, säger Håkan Thörn.

 

Hitlåtens historia sänds onsdagar 21.30 i SVT 1. 

* * *

Läs också!

Lorentz: Jag vaknade upp och tänkte ‘det var mycket life i går’

Pimp my ride var fejk – tv-skärmarna funkade inte ens

12 bebisar som är väldigt mycket äldre än dig

9 störigaste personerna på gymmet

 

Annons

Dela (4)
Tweeta

Annons


Laddar