Annons

Instagrams 13 skrytigaste uttryck – så enkelt genomskådar du dem

Vi skriver en sak på Instagram, men menar något helt annat. Såklart. Det skulle inte funka om vi skrev vad vi egentligen vill säga när vi skriver ”kämpa”, ”hälsa” eller ”woop woop”. Ingen skulle stå ut med oss, ingen skulle följa oss, våra vänner i verkliga livet skulle till och med leta efter sätt att avfölja oss.

Markus Thunberg

folk

TBT

Throw back thursday, alltså en bild från tidigare som postas på en torsdag.

Det menar man egentligen: Det kanske var tio år sedan, men jag var cool förut. Det kanske inte märks nu, men JAG VAR COOL FÖRUT, TITTA. 

RIP

Rest in peace, vila i frid. Den senaste tiden mest använt i meningen ”RIP semestern” men vanligast när någon går bort och då ”RIP Whitney Houston” eller ”RIP Nora Ephron” eller ”RIP Nelson Mandela” .

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Det menar man egentligen: Används för att kannibalisera på en just avliden persons creddighet eller status, som i fallet med filmskaparen Nora Ephron och Nelson Mandela. Man menar: Kolla jag känner till och uppskattar den här coola och ibland obskyra personen och sörjer hennes död. I fallet med RIP semestern handlar det om att man vill visa att man kan engelska och engelska uttryck.  

12K

Skrivs i stället för 12 kilometer och oftast för att beskriva hur långt man sprungit, simmat eller cyklat.

Det menar man egentligen: Jag springer så mycket att jag inte ens orkar skriva ”kilometer” eller ens ”km”. Jag springer så sjukt mycket att ”K” är det enda jag orkar skriva. Titta vilken avslappnad inställning jag har till 12 kilometers löpning, det var inte ens jobbigt, jag blev inte ens svettig. Sanningen? Förmodligen motsatsen. 

Det är sen gammalt

”Två glas skumpa på Arlanda före take-off till Ibiza. Det är sen gammalt” eller ”Shoppar upp hela semesterkassan på Dover street market första dan på NYC-semestern. Det är sen gammalt.”

Det menar man egentligen: Används för att belysa att det man gör är en tradition eller i alla fall något man gjort förut. KOLLA VAD KONSEKVENT JAG ÄR. Jag har inte bara googlat ”cool hipster stores New York” på väg hit utan det här är mitt liv, mitt liv som är lite hippare och coolare än era liv.  

Fick feeling

”Fick feeling, bakade kanelbullar” till en bild på en plåt nybakade kanelbullar. Eller ”Fick feeling, byggde en grill”.

Det menar man egentligen: Används för att visa att kanelbullar är något instagrammaren gör lite nu och då, svänger ihop från minnet lite spontant så där bara. Man vill gärna tala om vilken skön snubbe man är som svänger ihop kanelbullar en vanlig vardag. KOLLA VILKEN SKÖN SNUBBE JAG ÄR SOM GÖR KANELBULLAR. Frågan är väl om feelingen för kanelbullarna ens hade fåtts om det inte vore för Instagram…?

Kämpa

Används som kommentar till något jobbigt som någon varit med om. Tänk bild på glasstrut som tappats i grus, då kommenterar någon ”Kämpa @erikjonsson!” eller ”Kämpa glassen”.

Det menar man egentligen: *Hånskratt*. Samma hånskratt som mobbare använde i korridoren på högstadiet för att visa att de står över någon annan i hierarkin. 

Hälsa!

Används som kommentar när personen X träffar en relativt känd person och lägger upp en bild på de två ihop. Då kommenterar personen Y: ”Hälsa (kändisens namn)!”.

Det menar man egentligen: Jag har träffat kändisen en gång på krogen, vi stod i toalettkön och jag frågade hur läget är och sedan dess följer jag hen på Instagram och brukar kommentera kändisens bilder typ ”ser skönt ut!” eller ”drick en öl åt mig också!” för att alla ska tro att vi är polare. Egentligen känner vi inte alls varandra för då hade jag haft kändisens telefonnummer och hälsat på egen hand. Men min högsta dröm är att kändisen ska bli min kompis.

Inga konstigheter

Används för att tala om att något man gör hör till ens vardag. Till exempel ”Hummer på en onsdag. Inga konstigheter” eller ”Tog 200 kilo i bänkpress. Inga konstigheter”.

Det menar man egentligen: Uttrycket som hade sina glansdagar när Färjan-Håkan var som störst används för att beskriva något aningen galet man gör. Kolla jag är en spontan, skön person som gör lite crazy saker bara. Jag lever livet och bara dead fish follow the stream. Inga konstigheter.  

Whoop whoop/woop woop

Uttrycket som får Alex Shulman att vilja kräkas och väcker hans lust att binda fast dem som skriver det i Rålambshovsparken och avrätta dem en efter en (hoppas han skämtar). Används till bild på framgång, typ ”Jag har fått ett nytt fräckt jobb, woop woop!”.

Det menar man egentligen: Det här är visserligen 100 procent skryt, men jag hoppas att ingen märker det nu när jag skriver woop woop. Vilket som struntar jag i vad folk tycker om att jag skryter. Blondinbella säger att man får skryta. 

Finaste!

Skrivs som kommentar till selfie.

Det menar man egentligen: Används av selfie-personens vänner för att markera att man är vän med hen. Lägger en person upp en bild på sig själv och en mer avlägsen vän kommenterar något peppigt så MÅSTE man skriva ”Finaste!” eller gullis pussmun eller ”Älskling!” eller något liknande för att visa att man är selfie-personens bästa kompis. RÖR INTE MIN KOMPIS.

Foodporn

Används till närbild på maträtt då instagrammaren vill tala om att maten ser god ut. Nära besläktat med ”orgasm i munnen” och liknande.

Det menar man egentligen: Jag gillar det goda livet, jag gillar goda viner, äter lyxig mat som ser snygg ut på bild. Jag är en person med mycket pengar och vill här genom min uppdatering med en bild på mat tala om att jag är rik och lever ett lyxliv. Jag gjorde 300 000 kronor i vinst på lägenheten jag nyss sålde. Jag är rik. Här är maten som bevisar det.  

Skitliv

Används för att beskriva något tråkigt som hänt eller kommer hända, ”Sista bussen har gått. Nu får jag gå hem. Skitliv”.

Det menar man egentligen: Med den här bilden från de mindre soliga sidorna av mitt liv vill jag visa min mänskliga sida, jag är inte en ängslig person utan jag har djup och distans och behöver inte låtsas att allt är frid och fröjd hela tiden.    

Du måste gå till…

Instagrammare lägger upp en bild från säg Köttbyn i Köpenhamn. Någon kommenterar då ”Åh är du i Köpenhamn, du måste gå till restaurangen Paté Paté”, till synes för att vänligt tipsa om ett ställe som skulle göra instagrammarens vistelse trevligare.

Det menar man egentligen: Jag har varit i Köpenhamn och är en person som har koll på ställen i Köpenhamns motsvarighet till coola områden i New York eller London eller Tokyo. Jag vill också gärna tala om att jag varit i Köpenhamn och inkassera credd för detta. Jag hoppas att det häftiga stället jag tipsar om ska ge mig lite högre anseende och att ni ska tycka jag är häftig och cool.  

Annons

Dela (10)
Tweeta

Annons


Laddar