Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

Så här såg årets OS-kung ut – för bara några år sen

Johannes Høsflot Klæbo går mot en stor succé i OS. Det är svårt att tro att han såg ut som ett litet barn för knappt fem år sedan.

Markus Thunberg
IBL och Instagram
Så här såg årets OS-kung ut – för bara några år sen

För den som haft ett halvt öga på längdcirkusen den gångna säsongen har norrmannen Johannes Høsflot Klæbo varit svår att undvika. Han har vunnit det mesta – och utklassat konkurrenterna på ett sätt som närmast går att likna vid Petter Northugs glansdagar. Det är också Høsflot Klæbo som tidningen Sports Illustrated spår kommer äga längdskidåkningen under de olympiska spelen i Pyeongchang.

Annons

– Det är helt sjukt det han gjort, har Petter Northug tidigare sagt om sin arvtagare.

Gilla Cafe.se på Facebook

Enligt den svenska skidpodden Skidsnack är det osannolikt att någon annan har en chans på titeln ”2018 års OS-kung”.

– Allt annat vore en stor skräll, han har varit överlägsen hela säsongen. Han har varit för världscupen vad Bruno Mars var för Grammys – ser ut som en halvtöntig svärmorsdröm men sopar fullständigt rent när det gäller, säger Skidsnacks Victor Stenquist till Café.

Poddens Stefan Sköld fortsätter:

– Høsflot Klæbo har uppfunnit en helt ny stil av skidåkning där han springer på skidorna som nu bland andra Stina Nilsson försöker efterlikna.

Men det går fort i hocke… i längdskidåkning. Och kollar man på bilder på skidkungens Instagramkonto är det smått chockerande hur ung han var för bara knappt fem år sedan.

Johannes Høsflot Klæbo är endast 21 år gammal, har precis fått börja köpa alkohol på Systembolaget (något han olikt Petter Northug valt att inte göra) och det är också knappt fem år sedan han postade en bild med nyfixad frisyr (nedan till vänster). Det var bara fem år sedan han hade en ny keps och la upp en bild med hashtag #me och #instagood (nedan mitten). Och det är också knappt fem år sedan han hade det superbra på hotell och skrev ”man ska inte klaga” med #me #boy #hotel #bristol #week #with #father (nedan till höger).

 

Så här såg till exempel svenske Calle Halfvarsson ut för fem år sedan (vänster 2017, höger 2012).

 

Det går som sagt fort i längdskidåkning – och för Høsflot Klæbo har det gått riktigt fort.

Lycka till i Sydkorea, grabben!

Annons

Dela (1)
Tweeta

Annons


Laddar