Annons

Därför korsfäster konstnären Kanye ”Yeezus” West

Gatukonstären Plastic Jesus har varit i farten igen. Denna gången kritiserar han rapparen Kanye West.

Jakob Adolfsson
Därför korsfäster konstnären Kanye ”Yeezus” West

Gatukonstnären Plastic Jesus senaste verk, False Idol, föreställer rapparen Kanye West som Jesus, med händerna utåt som vid en korsfästelse.

Statyn står i mitten av Los Angeles, i närheten av Dolby Theatre där Oscarsgalan äger rum på söndag. Till sin hjälp hade han Las Vegas-konstnären Ginger som tidigare gjort sig känd för sina nakna Donald Trump-statyer.

Annons

PJ har porträtterat West som Jesusfigur en gång tidigare 2014 och har även varit kritisk mot Kardashian-familjen.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Statyn är menad att vara lika kritisk mot oss konsumenter och media som den är mot Kanye själv. Han är genialisk på att skriva och producera men han är ingen gud. Även om vi sätter honom där. Fram tills att det är ett problem i hans liv eller något krånglar i hans karriär, då korsfäster vi honom i stället, säger PJ till The Hollywood Reporter.

Grundtanken med statyn, enligt PJ, är att uppmana folk till att beundra kändisar men inte att se på dem helt okritiskt. Han har även erkänt att han inte tycker statyn blev särskilt lik West i verkligheten och att han, i det stora hela, är ett fan av rapparen.

Här är några av Plastic Jesus tidigare verk

PJ är känd för att ofta gå rakt på sak med sitt budskap. Som till exempel i den här texten på ett elskåp. ”Jag skulle måla lite gatukonst på det är elektronikskåpet, men jag insåg att jag kan hamna i fängelse längre än en våldtäktsman.”

 

Ett av hans återkommande teman är kritik mot Hollywood i stort, framför allt mot den fasad som konstnären anser att branschfolket i LA visar utåt.

 

Ännu ett exempel på Hollywood-kritik i form av en staty som snortar någon form av pulvriserad substans.

 

 

Fler nyheter från Café!

Netflix sparar INTE på krutet – De Niro, Scorsese och Al Pacino i kommande storfilmen

Annons

Dela (3)
Tweeta

Annons


Laddar