Annons
Annons

Tioårig flicka som kallas ”världens vackraste” får modellkontrakt

Barnen håller på att ta över i modevärlden. Senast ut är tioåriga Kristina som kallas ”världens vackraste flicka”.

Markus Thunberg

Kristina Pimenova, 10, har gjort uppmärksammade kampanjer för Dolce & Gabbana, Armani, Benetton och Roberto Cavalli och har (hur konstigt det än låter för en tioåring) fått smeknamnet ”världens vackraste”, skriver Huffington Post. Nu har hon skrivit på ett kontrakt med modellagenturen LA Models.

Annons

Tioåringens Instagramkonto som drivs av hennes mamma följs av 1,2 miljoner personer och hon är något av en stilikon där. Samtidigt får mamman kritik för att bilderna på barnet är utmanande i överkant.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Du behöver tänka som en pedofil för att se något sexuellt i bilderna. Gör du det är det dags att gå till läkaren, säger mamman Glikeriya Pimenova till brittiska Daily Mail.

Kristina is now represented by @lamodels and @newyorkmodels ❤️

A photo posted by Kristina Pimenova (@kristinapimenova2005) on

#pobedavika

A photo posted by Kristina Pimenova (@kristinapimenova2005) on

 

Tioåringens nya modellkontrakt har uppmärksammats i hela världen och i Sverige skriver bland andra Aftonbladet om henne. Flera av artikelkommentarerna tar upp att tio år är lite väl tidigt att utsättas för världens grymheter på det här sättet.

”Stackars lilla tjej som inte får vara barn! Visst är hon vacker, men lite borde väl någon tänka på hennes egen utveckling! I den åldern lekte jag själv med dockor”, skriver en kommentator.

”Jag tycker synd om barnet, statistiskt slutar det nästan alltid illa när dom blir berömda som mycket unga”, skriver en annan.

Alla håller inte med.

”Det kommer alltid att finnas vackra och mindre vackra människor till ytan, så är det bara, önskar flickan allt gott och lycka som modell, om hon själv vill.”

 

frasse

Att använda barn och unga i reklam är knappast en ny företeelse. I höstas lät Acne Studios-grundaren Jonny Johansson sin elvaårige son Frasse stå modell för märkets damkollektion.

– Jag frågade honom och är glad att han ville vara en del av den här kampanjen, sa Jonny Johansson då.

Café skrev under 2015 om sexårige Alonso Mateo som fått enormt mycket uppmärksamhet på Instagram för sin (och mammans) stilsäkra klädval.ungeuppe

Modellagenturen LA Models säger i ett uttalande att de ser fram emot att jobba ”med den unga supermodellen” Kristina Pimenova.

”Att få uppmärksamhet vid så ung ålder är ingen liten bedrift”, skriver ägaren Heinz Holba.

Annons

Dela (118)
Tweeta

Annons


Laddar