Annons
Annons
Annonssamarbete med Dressmann

Lalle Johnsons 6 bästa tips – för en lite mer vuxen garderob

Dags att växa upp – även stilmässigt? Kanske har du funderat över att lämna din vanliga look för en mer välklädd, mogen stil? Stylisten Lalle Johnson tipsar om hur du med enkla knep kan sätta en komplett och elegant garderob, utan att betala för mycket.

Marie Blomgren

Stylisten, den återkommande Cafémedarbetaren, Lalle Johnson har tagit fram en ny kollektion med Dressmann under namnet D+LJ. Samarbetet är inget nytt i sig, redan för 25 år sedan började de arbeta tillsammans. Han beskriver relationen som ett gammalt välklätt äktenskap och säger att inspirationen till den nya linjen inte handlar om att vara först med det senaste.

– För mig handlar det inte om trender längre utan om passform, material och god kvalitet. Stil är något som består, säger Lalle.

Lalle Johnson fotograferad för Dressmann.

I den nya kollektionen blandar Lalle influenser från både när och fjärran.

– Det skandinaviska, trygga, lite melankoliska ihop med det lite galna, eleganta, italienska. Lite som man vill ha det i köket.

Inspireras av Lalle Johnsons tidlösa outfits och sno hans stylingknep som fulländar ditt nya, vuxna jag

1. Välj en neutral färg

Mitt bästa tips är att investera i en snygg kavaj i en neutral färg och i en modell som passar din kropp och matcha den med en näsduk i bröstfickan. En näsduk ska alltid plocka upp en färg från något annat du bär, antingen med kavajen, byxorna eller skjortan. Välj aldrig en för gräll färg!

2. Håll ordning på färgerna

Att välja en polotröja eller stickad skjorta till din kavaj är ett bra alternativ om du inte vill känna dig för uppklädd. Tänk på att hålla färgskalan så monokrom som möjligt.

3. Håll dig till din storlek

En snygg rock är ett måste i varje garderob, och det viktigaste är den sitter som en smäck. Glöm det där med att gå upp en storlek för att få plats med en tjock tröja – håll dig till din storlek! Många använder rocken mer som en kavaj och då är passformen ännu viktigare.

4. Välj skjorta med omsorg

Skjortorna är jag väldigt nöjd med, du får bra kvalitet för enormt lite pengar. De känns lite italienska med höga kragar och fin lyster.

5. Variera med slipsen

Det är enkelt att använda samma skjorta på jobbet för att sedan ”hotta upp den” på kvällen. Ta av dig slipsen under dagen och sätt på dig den när du är på väg ut, eller kanske tvärtom om du har en mer strikt klädkod på jobbet.

6. Aldrig för långa byxor

Det där med längden på byxor är en smaksak och lite känsligt ibland, det enda som är no-no är alldeles för långa byxben, det ska inte vara något dragspel därnere. Jag hatar egentligen att prata trender. Kläder ska vara stiliga och sitta bra, det har också varit min ambition med min nya kollektion på Dressmann, den är tidlös med en smalare siluett.

Kollektionen D+LJ finns på dressmann.com samt i utvalda butiker nu. Lycka till i provrummet!

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar