Annons
Annons

girl

Har du en lång pendling till jobbet? Det är inget jämfört med 23-åriga Leonie Müllers resa till och från skolan. När vi andra går av tåget på vår station och tar en rask promenad hem sitter hon kvar. Hon bor nämligen på tåget. 

* * *

 

Annons

Resan mot det ovanliga boendet började med ett bråk med hyresvärden, berättar tyska studenten Leonie Müller för Washington Post.

– Jag kom fram till att jag inte ville bo där längre och sedan kom jag på att jag inte ville bo nånstans egentligen, säger hon till tidningen.

Gilla Cafe.se på Facebook

Leonie Müller köpte ett tågkort som ger henne rätten att kliva ombord på alla tyska tåg. Nu tillbringar hon kvällarna susandes fram – hon duschar till och med ombord.

– Jag läser, skriver och tittar ut genom fönstret och jag träffar trevliga människor hela tiden. Det finns alltid något att göra på tågen, säger hon till tyska tv-kanalen SWR.

”Jag vill inspirera andra”

Leonie reser ofta sent på kvällarna men försöker sova hos familj, vänner och hemma hos pojkvännen.

– I vanliga fall hade vi haft ett långdistansförhållande men nu när jag bor på tåg kan vi träffas mycket oftare, säger hon till SWR.

23-åringen sparar också pengar på sin lösning. Tågkortet kostar 3 200 kronor i månaden och hennes tidigare hyra låg på 3 700 kronor. Lösningen har fått stor uppmärksamhet i Tyskland och Leonie vill locka andra att göra något liknande.

– Jag vill inspirera folk att ifrågasätta sina vanor och vad de anser normalt, säger Leonie Müller som driver en blogg.

* * *

Läs också!

zlaaa

Olof Lundh: Vi måste sluta ta allt Zlatan gör med en klackspark

z

Zlatan i stor intervju: ”Min dröm var att komma till Barcelona, men det höll på att förstöra mig”

s

Anders Svensson om frostiga relationen med Erik Hamrén: ”Han ljög mig rakt upp i ansiktet

Annons

Dela (23)
Tweeta

Annons


Laddar