Annons
Annons

Nigel Riches
Låt oss introducera en ny medarbetare: den engelske mästerfotografen Nigel Riches, känd för sin klassiska, svartvita stil och sina skulpturala kvinnobilder. Exklusivt visar han ett urval av sina vackraste motiv i nya numret av Café.

19 år gammal jobbade Nigel Riches dubbla skift på British Airways, ”som den där personen missnöjda resenärer fick skrika av sig sin vrede på”.
Det har onekligen hänt en del sen dess.
Men vägen till luxuösa kalenderplåtningar och fotojobb för prestigemagasin som GQ – och nu senast Café – var inte spikrak.

Under British Airways-perioden började Riches kompa ut all sin övertid, och reste jorden runt på vinst eller förlust för att fotografera.

Annons

Första betalda jobbet kom i Kenya, där han blev ombedd att porträttera elefanter och noshörningar.

– Det lät ju som ett angenämt uppdrag, säger Riches. Tills jag kom dit. Det visade sig att jag, helt korrekt, skulle porträttera elefanter och noshörningar. Dessvärre var de döda. Ihjälskjutna av tjuvjägare med raketgevär och granatkastare! De söndertrasade djurkadavren var bland det vidrigaste och mest tragiska jag sett – men jag var tvungen att balansera den bisarra upplevelsen och göra artistiskt fina och värdiga bilder. Sedan smög vi omkring tungt beväpnade mitt i natten på jakt efter tjuvskyttarna. Det var rent livsfarligt, när jag tänker efter…

Daniel Kjellsson

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar