Annons
Annons

Notch i budkrig om föreställning med Schyffert och Rheborg

Markus "Notch" Persson, skaparen av Minecraft och en av Sveriges rikaste män, har nu engagerat sig i flyktingkrisen, skriver DI Digital och Expressen.

Markus Thunberg

folk

Markus Persson växte upp i Edsbyn, Hälsingland, där hans syster föddes 1980 och i Rönninge i Stockholms län.Han började programmera på en Commodore 128 när han var sju år. Efter att ha experimenterat med olika ”type-in” program, producerade han sitt första spel vid åtta års ålder, ett textbaserat äventyrsspel. Han arbetade professionellt som spelutvecklare för www.king.com i över fyra år till 2009. Efter detta arbetade han som programmerare för

[dfp-intext] [newsletter]

Jalbum. Han är också en av grundarna av MMORPG:et Wurm Online,, men arbetar inte längre på spelet. Utöver sitt arbete, har han gjort många spel i tävlingssyfte för Java 4K Game Programming Contest, såsom ”Left 4K Dead” och ”Mega 4K Man”. Han har också flera gånger medverkat med spel i tävlingen Ludum Dare. Mojang AB såldes 2014 till Microsoft för 2,5 miljarder dollar.

Notch sålde som bekant sitt livsverk Minecraft till Microsoft häromåret för 2,5 miljarder. Sedan dess har han roat sig i det numera berömda huset med godisautomater.

MC33

Persson har nu gett sig in i budgivningen på Tradera på en föreställning med komikerna Henrik Schyffert och Johan Rheborg till förmån för Röda Korset.

Persson skriver om budgivningen till Schyffert på Twitter.

Skärmavbild 2015-09-07 kl. 10.42.37

bud1

DI Digital påtalar att Notch bjuder med autobud och vi får väl se vilken nivå han ställt in som tak i budgivningen.

* * *

Annons

Dela (83)
TweetaLaddar