Annons

Nu har folk fått för sig att Elf är världens bästa julfilm

Will Ferrells julfilm hyllas som en riktig pärla.

Markus Thunberg
Nu har folk fått för sig att Elf är världens bästa julfilm

Det lackar verkligen mot jul, snart är det bara en månad kvar till köttbullar, skinka och kalvsylta … ja eller potatis och rödbetssallad om man är lagd åt det hållet.

Så smått har den årliga debatten om vilken julfilm som egentligen är den absolut bästa börjat röra på sig. Någon säger Svensson Svensson (men det är ju ett tv-avsnitt), någon annan kommer med Sunes jul (och glömmer att det också är tv-avsnitt). Nåväl, de klassiska valen brukar stå mellan Livet är underbart, Ensam hemma och kanske Die Hard? Nightmare Before christmas om man fortfarande gillar syntmusik och sörjer the man in black, Johnny Cash.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Nu kommer rapporter om en ”omröstning” från England som gör gällande att filmen Elf från 2003 är utsedd till världens bästa julfilm. Den följs av The Nightmare Before Christmas,  The Santa Clause (Nu är det jul igen med Tim Allen), A Christmas Carol (En julsaga) och Deck The Halls (En lysande jul). Listan gäller alltså barntillåtna filmer vilket förklarar varför Die Hard hamnar utanför.

I Elf ska Will Ferrell, eftersom han är en av jultomtens polare, resa från Nordpolen för att träffa sin biologiska pappa.

Själva ”omröstningen” verkar väl inte tillhöra Harward-ligan av rätt och riktighet, och får väl tas med ett par nypor salt.

Enligt IMDB är dock fortfarande Livet är underbart i topp, Elf landar på en hedervärd elfteplats i deras ranking.

Annons

Dela (88)
Tweeta

Annons


Laddar