Hoppa till innehåll

Nya OnePlus Nord CE 3 Lite är en skaplig telefon i mellanprisklass

OnePlus Nord CE 3 Lite
Elin Parmhed

Café har testat den splitternya OnePlus-luren som en stor skärm, bra batteritid, snabbladdning och är, allt som allt, en acceptabel mobiltelefon till ett rätt bra pris.

Du väljer inte OnePlus Nord CE 3 Lite om du är ute efter en värsting-smartphone. Den nya telefonen kostar drygt 4 00 är inte så fullkomlig som den vill verka.

Huvudkameran är på 108 megapixel och det ska ge flera fördelar. Sensorn används för att göra bättre bilder men i lägre upplösning och det är bra. Men telefonen får kämpa lite när man väl fotar med 108 megapixel.

Telefonen kan ta bra bilder på lite håll när ljusförhållandena är goda, men presterar sämre när det börjar skymma. När det mörknat får du skarpare bilder och bättre färgåtergivning om du använder standardläget på 12 megapixel. Zoomen är inte optisk, det sker en beskärning av bilden för att komma närmare motivet.

På skärmfronten är uppdateringsfrekvensen 120 hertz, men eftersom det är en LCD-skärm, och inte en OLED-skärm som hos flaggskeppen, så minskar effekten av snabb skärmuppdatering. Du får inte samma respons som hos dyrare telefoner.

Kraften i OnePlus Nord CE 3 Lite är inget för dig som gör krävande saker med din telefon, som att spela krävande spel eller redigera film. Det sker också vissa fördröjningar när telefonen växlar mellan funktioner. Men Oneplus Nord CE 3 Lite har väl tilltagen batteritid och kan lunka på i maklig takt under lång tid. 

Med i kartongen följer en snabbladdare på 67W. Snabbt plus!

En annorlunda funktion är ljudläget ”200 procent” för att du ska kunna använda telefonen som en högtalare. Ljudkvaliteten dalar däremot redan vid 70 procents volym och 200 procent-läget blir inte så njutbart. 

Men på det stora hela är Oneplus Nord CE 3 Lite en acceptabelt bra telefon till det ganska låga priset 4 000 kronor.

Testet publiceras i samarbete med Thingz.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.