Annons

Obama hyllar svenska gruppen på sin nya spellista för träning

När USA:s president tränar är det Beyoncé, Bob Marley – och svenska duon Icona Pop som gäller.

Markus Thunberg

obamatopp

Obama och Icona Pop.

Att den amerikanske presidenten är ett musikfan är väl etablerat. Han brukar på ett sannerligen icke-Reinfeldtskt sätt uppdatera världen med spellistor lite titt som tätt.

Att världens mäktigaste man också är ett fan av svensk musik är kanske inte så konstigt. Med artister som Abba, Roxette, Robyn – och på senare år allt som producenten Max Martin rört vid – vore allt annat en smärre chock.

Annons

Men Obama verkar också vara väldigt förtjust i duon Icona Pop. Så sent som förra året valde presidenten att spela superhitten I love it i Vita huset och nu är det dags igen.

Gilla Cafe.se på Facebook

När han väljer musik att träna till tar Barack Obama med givna artister som vännerna Beyoncé och Jay Z, han strösslar med några souldängor, gör en hälsning till sina äldre väljare med Sting, till weedrökarna med Bob Marley och till alla amerikanska hipsters med Courtney Barnett. Och han väljer att hylla Icona Pop genom att ta med deras låt Emergency från 2015.

Icona Pop består av Aino Jawo och Caroline Hjelt och på låten sjunger även Erik Hassle. Ringer ingen klocka är det ”den med saxofonen”.

Här är hela Obamas spellista med tio låtar som Wired fått ta del av. Tio låtar – det är ett väldigt kort pass, tänker du? Tänk tvärtom: Världens mäktigaste man tränar alltså hela tio låtar. Hur många orkar du själv med?

Icona Pops senaste låt heter Weekend.

Annons

Dela (123)
Tweeta

Annons


Laddar