Annons

Ölsnuset är här – butikerna som säljer det

Lägg ihop öl och snus och du har en bättre kväll. Lägg ihop det lite mer och du har Swedish matchs nya samarbete med Fjäderholmarnas bryggeri.

Markus Thunberg

Vi är många som njutit av en snus och en öl, inte sällan samtidigt. Nu har gänget på Swedish match gjort något det borde ha gjort för längesen. Ungefär så här kanske snacket gick:

– Finns det något riktigt gott som många gillar? Det skulle vara öl då.

Annons

– Finns det inget mer som många gillar väldigt mycket? Snus kanske. Vi ska såklart göra ett ölsnus.

Sagt och gjort, Swedish match lanserar nu ölsnuset Göteborgs Rapé Humle. Enligt ett pressmeddelande har man jobbat med Fjäderholmarnas Bryggeri för att göra ett nytt snus med humleolja (humle är ju en minst sagt viktig del i öl). Snuset är därför aningen beskt och ska enligt dem föra tankarna till Pale Ale. Andra smaker är lite citrus, honung och malt (även det en viktig beståndsdel i öl).

Gilla Cafe.se på Facebook

snus

Per ègren, Michaela Bergstrîm, Andreas Willman

Hjärngänget bakom snuset och ölet: Michaela Bergström, varumärkeschef Göteborgs Rapé, Anders Willman och Pelle Ågren, grundare av och bryggare på Fjäderholmarnas Bryggeri. Bryggeriet släpper samtidigt en snusinspirerad IPA de döpt till Perfect match.

Göteborgs Rapé Humle kommer säljas i Swedish Match butiker i Stockholm, Göteborg, Åre och Strömstad från den 25:e november och från den femte december finns snuset i hela landet på 7Eleven, Pressbyrån samt på snusbolaget.se. I Swedish Match egna butiker kommer Göteborgs Rapé Humle att kosta 53 kronor.

Swedish Match har tidigare samarbetat med Salong Betong, Mackmyra och Fävikens Magnus Nilsson för att förnya snusare.

Mer om snus från Café

Ölkalendern är årets godaste julkalender – med 24 olika ölsorter

Därför bör du alltid välja tjejen som snusar

10 saker vi som bor med en snusare tvingas leva med

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar