Annons
Annons

wilson2

Många höjde på ögonbrynen när skådespelaren Andreas Wilson startade Juiceverket i Stockholm. Men nu är han tillbaka där allt började: Med slagsmål. 

* * *

Filmen Ondskan, baserad på Jan Guillous bok med samma namn, blev Andreas Wilsons stora genombrott 2003. Sedan 2011 har karriären kretsat kring juice, han driver och är delägare i Juiceverket med fem juicebarer i Stockholm.

I filmen Ondskan kommer Wilsons karaktär, bråkstaken Erik Ponti, till skolan Stjärnsberg och blir får uppleva skolans ”kamratuppfostran”, systematisk misshandel från de andra eleverna.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Tills han ger igen. Nu ger sig Wilson alltså in i fighten igen.

Tillsammans med Odenplan Fightgyms Emil Leonardi och André Bånghäll öppnar Andreas Wilson ”Fightbox – slagsmålsklubb och hälsocenter” vid Slussen i Stockholm. Idén är att ha ett boxningsgym med cirkelträning under samma tak som Wilsons hälsokoncept med juicer.

– Vi har på något sätt alltid associerat oss med en ruff boxningsklubb och har länge tyckt att Juiceverket skulle passa bra in i en träningskontext, säger Andreas Wilson.

Tanken är att det inte ska vara lika macho som annan kampsport.

– Här är alla välkomna oavsett nivå eller förkunskaper. Detta eftersom övningarna från kampsporten är ovärderliga och man ska inte behöva vara rädd att få stryk i ringen bara för att man vill hålla formen, säger André Bånghäll.

– Vi vill istället erbjuda en plats där man känner sig hemma, peppar varandra och tränar tillsammans, men framför allt ska det vara roligt att träna hos oss. Vår ambition är att skapa ett nytänkande fightgym som det inte känns obehagligt att gå till, säger André Bånghäll.

Fightbox öppnar 16 oktober och det ryktas om en liknande satsning i Göteborg under namnet Juicevärket.

Unknown

Annons

Dela (87)
Tweeta

Annons


Laddar