BaByliss nya trimmers gör att du kan få en barberarupplevelse på hemmaplan

Ta barberarstolen hem till vardagsrummet med Babyliss nya proffsserie.

Förra året fick man ta saken i egna händer. Laga sin egen söndagsstek, baka sitt eget bananbröd, klippa sitt eget hår. Många av oss upptäckte fördelarna i att göra saker själv. Kanske upptäckte man att resultatet blev bra, kanske blev det katastrof. Nu lanserar BaByliss sin Super X-Metal-serie för att man ska kunna ta barberarsalongen hem till sig. Målet? Att garantera att varje rakning eller snaggning på hemmaplan håller toppklass.

Serien består av två apparater, en hårklippare och en multitrimmer. Med ett elegant metallhölje, avancerad motor och litiumteknologi så ska man garantera ett professionellt resultat varje gång. Både multitrimmern och hårklipparen använder sig också av precisionsdesignade japanska rakblad för den perfekta klippningen. Cafés redaktion fick testa prestigeserien – och imponerades.

Den ytligt lagda, vilket får erkännas är en skara som Café-redaktionen sällar sig till, får sitt lystmäte direkt: Båda apparaterna ser helt enkelt väldigt bra ut. Inte en oviktig detalj nu för tiden. Förutom att badrummet kräver krämer och prylar som gör sitt jobb så är en viktig detalj att de ser bra ut. Oavsett om du har ett välstädat badrum i kakel och marmor med produkter från Byredo eller Gucci så blir intrycket … lidande av en plastig rakapparat i signalfärger.

BaByliss Super-X Metal-serie ser ut som ett par mindre rymdskepp, på precis rätt sätt. Med en elegant form i metall och slick formgivning så passar den också perfekt i handen. (En snygg bonus är att BaByliss har gjort allt för att minimera användningen av engångsplast, varför rakapparaten kommer i återvunnet papper och kartong.) Den blinkande blå LED-lampan hade gjort Stanley Kubricks scenograf i 2001 Ett rymdäventyr stolt.

Den solida känslan förstärks inte minst när de sätts igång. Och det kanske är vid det här laget mer rätt att jämföra med en modern superbil. Ljudet är kontrollerat och tyst, långt ifrån det gräsklipparliknande läte som många konkurrenter ägnar sig åt. När de japanska rakbladen vevas igång är det tydligt att det är ett prestigeverktyg vi har att arbeta med.

– Från en barberares perspektiv älskar jag hur enkelt de japanska bladen klipper genom hår, men också hur toppen av trimmern smalnar av vilket gör det möjligt att se exakt var du klipper, säger Jody Taylor som är professionell barberare och ambassadör för BaByliss som syns i bland annat GQ och Man About Town.

Gott så, men vad tycker vi glada amatörer då?

Trots att Cafés redaktion tycks ha glömt grunderna från sin barberarutbildning så är rakningen enkel med BaByliss proffsserie. Enklare än vanligt, till och med. Multitrimmern är tydlig att använda och mångsidig (har du kommit till perioden i livet då en trimmer plötsligt används kring näsa och öron så är BaByliss variant numera din bästa vän). Antingen trimmar du detaljer enkelt med det avsmalnande toppen eller slätrakar med den japanska precisionstrimmern som når ned till en ultratät 0.2mm-finish.

BaByliss Super X Metal-serie är också ett perfekt resesällskap vart du än ska. Stressig arbetsresa? En tjugo minuter lång snabbladdning räcker för ett resultat lika bra som på närmsta salong. På gymmet? Trots den avancerade tekniken under huven är trimmern vattentät för användning i duschen.

– I min yrkesroll som barberare letar jag alltid efter en produkt som kan erbjuda kraft och långvarighet. Dessutom är det viktigt att den har rätt vikt och är robust så att verktyget kan hanteras väl. Denna kollektion slår samman stil och funktion på ett perfekt sätt, säger Jody Taylor.

Super-X Metal Series Cordless Hair Clipper

En högpresterande hårtrimmer som levererar exceptionell prestanda och resultat. Unikt och superskarpt japanskt rakblad. 1 119 kr.

Super-X Metal Series 15 in 1 Cordless Multi Trimmer

En högpresterande multitrimmer för att trimma, forma och skapa din egen stil, det ultimata verktyget för all typ av grooming. Japanska rakblad ger ett superskarpt, slätt 0,2mm resultat. De magnetiska tillbehören sitter säkert och kan enkelt tas bort. 1 119 kr.

Dela på Facebook
Tweeta